SB Online
Promjena teme
Prijava
Pretraži SB Online

Vrijeđao oca, sad mu ne smije prići bliže od 50 metara

SB Online | Vrijeđao oca, sad mu ne smije prići bliže od 50 metara SB Online | Vrijeđao oca, sad mu ne smije prići bliže od 50 metara

Fotografija nije povezana s događajem/Ilustracija

PRIJE 6 MJESECI
TEKST: Glas Slavonije
FOTO: depo.ba

Prilagodba teksta ▼
KONTRAST
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

Zbog psihičkog zlostavljanja oca 43-godišnji Slavonac osuđen je na uvjetnu kaznu i ne smije prići ocu dva mjeseca. Nepravomoćno je proglašen krivim jer je 23. travnja, u alkoholiziranom stanju, počinio psihičko nasilje prema svom ocu tako što ga je ničim izazvan počeo vrijeđati riječima: "Klošaru jedan, konju, ti si mi sve ovo napravio, je**m ti mater!" što je kod žrtve prouzročilo povredu dostojanstva ili uznemirenost.Sud mu je odredio kaznu zatvora u trajanju od deset dana, no ona se neće izvršiti ako u roku od šest mjeseci ne počini takvo ili slično prekršajno djelo. Vrijeme koje je proveo uhićen, od 23. travnja u 13 sati do 24. travnja u 13.30, uračunava mu se u izrečenu kaznu zatvora.

Na temelju Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji sud je 43-godišnjaku izrekao zaštitnu mjeru zabrane približavanja i uznemiravanja žrtvi, odnosno ocu, na udaljenosti manjoj od 50 metara na području Republike Hrvatske, u trajanju od dva mjeseca. Također, sud mu je izrekao zaštitnu mjeru udaljenja iz zajedničkog kućanstva, također na dva mjeseca. Izrečena mjera opreza zabrane približavanja, uspostavljanja i održavanja veze sa žrtvom nasilničkog ponašanja od 23. travnja, kao i mjera zabrane posjećivanja očeve kuće od 24. travnja uračunavaju mu se u vrijeme trajanja izrečenih zaštitnih mjera.

Slavonac je u svojoj obrani naveo da se ne osjeća krivim za prekršaj za koji ga se tereti i da se nije dogodilo kako to piše u optužnom prijedlogu. Priznao je da je bio pod utjecajem alkohola, ali je tvrdio da nije oca vrijeđao. Navodno je sebi pripremao ručak, otac mu je nešto prigovarao i on mu je tada rekao samo da ga ostavi na miru, što on nije htio učiniti i bez razloga je pozvao policiju.

Međutim, njegov otac naveo je kako se sin doveo u alkoholizirano stanje, u kojem stanju je učestalo, a uz to konzumira i marihuanu, tako da mu je s njim jako teško imati normalno ponašanje. Otac je rekao kako ga je sin izvrijeđao te da je takvo njegovo ponašanje uobičajeno, i on to više ne može trpjeti. Naveo je i kako sin nema stalno prebivalište u Hrvatskoj, nego radi u inozemstvu, a prije nekoliko mjeseci se vratio, tako da ne radi ništa i ponaša se kako je već opisao. S obzirom na takvo njegovo ponašanje, te kako je on udovac i osoba starije životne dobi, to ne može trpjeti, pa je zbog toga zvao policiju. Otac je zatražio od suda da sina makne od njega, tj. da ga se udalji iz prostora u kojem živi, kao i da mu odredi mjeru zabrane. Upravo su to razlozi zbog čega je sina i prijavio.

Izvor:www.glas-slavonije.hrOcijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Vezane teme: