SB Online
Promjena teme
Prijava
Pretraži SB Online

Vrhunski trener u Slavonskom Brodu

SB Online | Vrhunski trener u Slavonskom Brodu SB Online | Vrhunski trener u Slavonskom Brodu

PRIJE 3 GODINE
TEKST: Igor Safundžić

Prilagodba teksta ▼
KONTRAST
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

Zadnja četiri dana gost Košarkaškog kluba Brod bio je košarkaški trener Danijel Jusup. Na poziv predsjednice kluba Kornelije Kvesić, Jusup se rado odazvao pozivu kako bi pomogao i podijelio svoje znanje s igračicama i trenerima u KK Brod-u. Danijel Jusup trenirao je između ostalih KK Zadar,  KK Split, HKK Široki, KK Zagreb, Telekom Bonn. Svoje veliko trenersko iskustvo ovaj Zadranin došao je prezentirati u Slavonski Brod. Izuzetno susretljivog i strpljivog trenera zamolili smo da odgovori na nekoliko pitanja.Od kuda vi u Slavonskom Brodu odnosno od kuda vi u KK Brod-u?

Nazvala me Tihana iz trenerske udruge spojila me s Kornelijom Kvesić i pitala je li postoji mogućnost na bilo koji način da se uključim i da malo pomognem svojim iskustvom. Naravno da sam pristao sjeo u auto i došao. Brzo smo se dogovorili.

Vidim da su oni zadovoljni, jeste vi zadovoljni?

Jesam naravno. Oni dobro rade, čim dobro rade dobro i napreduju. Imaju volju da što više nauče, imaju želju za napredovanje što je jako bitno, vole košarku i kad je tako ne može biti drugačije nego dobro. Ja sam se nametnuo pokazao svoje metode rada za koje smatram da su važne, treneri u klubu su to pratili. Ja odradim jedan trening kao ogledni trening onda oni pokušavaju s drugom grupom raditi na isti način. Malo korigiramo jedni druge i mislim da će i treneri izvući nešto dobroga iz ovoga. Što se tiče ovih cura koje ste trenirali zadnja četiri dana, to su mlade djevojke 2004/05 godište i mlađe. Ima li među njima netko tko svojom kvalitetom iskače ili su jaki kao kolektiv?

Meni je osobno teško donositi procjene u samo četiri dana a i nisam u ženskoj košarci. Cure mi se čine kao dobar tim. Imaju dobro raspoloženje imaju dobru kemiju, to mi se svidjelo tako da sam i ja bio motiviran za rad.Pitali smo Jusupa o muškoj košarkaško reprezentaciji. Sudionici smo završnica Europskih prvenstava, ponekad Svjetskih prvenstava i Olimpijskim igrama, međutim tamo kad dođemo u podređenom smo položaju. Svi oni koji vole košarku žale za tim jer ozbiljne reprezentacije nema već 20 godina. Kako vi kao iskusni trener to komentirate?

To ste dobro rekli nema nas više od 20 godina. Uvijek govorim dok nema baze neće biti ni reprezentacije. Mislim da već dugo godina ne radimo kako treba, generalno u košarci zapostavili smo bazu zapostavili smo našu djecu. Puno se okrećemo strancima, dok god stranci vode glavnu riječ u klubovima ne može nam reprezentacija biti kvalitetna. Mislim da nam se takve stvari vraćaju, ja to govorim, vrištim već 20 godina slabo me se čuje. Ja sam tu sitna riba. Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Vezane teme: