SB Online

VRHUNAC SLAVLJA: Pogledajte tko je sve od poznatih čestitao rođendan dečkima iz Oriovca

PRIJE 3 TJEDNA
SBONLINE
PRIKAZA: 2435

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

SB Online | VRHUNAC SLAVLJA: Pogledajte tko je sve od poznatih čestitao rođendan dečkima iz Oriovca SB Online | VRHUNAC SLAVLJA: Pogledajte tko je sve od poznatih čestitao rođendan dečkima iz Oriovca

Neće Barbari, njihova navijačka skupina, slaviti samo rođendan NK Oriolika, već i svoj 35. tako da se u Oriovcu sprema veliko slavlje koje će svoj vrhunac imati u petak, 8. rujna. Tad će se proslaviti obje velike obljetnice na stadionu kluba uz besplatni koncert Prljavog kazališta.

PRIJE 3 TJEDNA
SBONLINE
PRIKAZA: 2435

Sprema se velika fešta u Slavoniji, točnije u Oriovcu, mjestu u blizini Slavonskog Broda, gdje tamošnji nogometni klub slavi veliki jubilej. Osnovani 1923. godine NK Oriolik ove godine slavi 100. rođendan, a slavlje će potrajati i u narednim danima.

Neće Barbari, njihova navijačka skupina, slaviti samo rođendan NK Oriolika, već i svoj 35. tako da se u Oriovcu sprema veliko slavlje koje će svoj vrhunac imati u petak, 8. rujna. Tad će se proslaviti obje velike obljetnice na stadionu kluba uz besplatni koncert Prljavog kazališta.

Čestitke za rođendan i pozivi na veliko slavlje u petak, 8. rujna, stižu od brojnih poznatih lica (Joško Gvardiol, Mateo Kovačić, Martin Erlić, Ivica Olić, Boris Mišćević, Prljavo kazalište, Ivona Hemen, Pero Kuterovac, Valentina Miletić i dr),  između kojih se najviše istakao veliki prijatelj NK Oriolika, poznati glumac Rene Bitorajac s originalnim video-uratkom. 

Inače, Oriovčani su s obzirom na dosadašnje uspjehe u Hrvatskom nogometnom kupu poznati kao „Kraljevi kupa“. Ugostili su na svom terenu brojne prvoligaše kao što su Hajduk, Lokomotiva, Istra 1961 i Rijeka, te ostvarili pobjede protiv bivših prvoligaša RNK Splita i NK Zagreba. Svoj povijesni uspjeh kao trećeligaš su ostvarili 2021. godine kada su igrali u 1/4 finala Kupa protiv NK Istre, što je uspjeh koji će teško koji drugi trećeligaš uspjeti ponoviti!  

Ove sezone će NK Oriolik će u SuperSport Hrvatskom nogometnom kupu igrati u šesnaestini finala protiv porečkog Jadrana, a pobjednik ovog susreta ide na pobjednika NK Ponikve-GNK Dinamo, te će u slučaju pobjede NK Oriolik najvjerojatnije ugostiti GNK Dinamo Zagreb!

Oriovac i NK Oriolik su zadobili veliki medijsku pažnju kada su kao najmanji sudionik na svijetu uvršteni u prestižnu inicijativu "Global Greening" - svjetsku proslavu nacionalnog dana Irske, Dana svetog Patrika, a što su popratili svi domaći i svjetski mediji sudjelovali su i u live javljanju RTL DIREKTA Time je mali Oriovac uz stajao uz bok s najvećim svjetskim gradovima i njihovim poznatim turističkim destinacijama, poput Madison Square Gardena u New Yorku, kosog tornja u Pisi, slapova Niagare, London Eye ili zgrade opere u Sydneyu. 
Također, Oriovac je rodno mjesto reprezentativca Josipa Stanišića, a o čemu smo već nedavno pisali.Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.