SB Online
Promjena teme
Prijava
Pretraži SB Online

VELIKO SLAVLJE U KAPELI: Obilježeno 100 godina NK Slavonca

PRIJE 1 GODINU
TEKST: Brodsko-posavska županija

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prilagodba teksta
KONTRAST
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED
SB Online | VELIKO SLAVLJE U KAPELI: Obilježeno 100 godina NK Slavonca SB Online | VELIKO SLAVLJE U KAPELI: Obilježeno 100 godina NK Slavonca

PRIJE 1 GODINU
TEKST: Brodsko-posavska županija

Prilagodba teksta ▼
KONTRAST
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

Svečanost obilježavanja 100 godina postojanja i uspješnog rada NK Slavonac, započela je služenjem svete mise u župnoj crkvi Blažene Djevice Marije u Novoj Kapeli i polaganjem vijenaca kod spomen obilježja poginulim braniteljima na mjesnom groblju.

U prostorijama Hrvatskoga doma u Novoj Kapeli u 13.00 sati održana je Svečana sjednica povodom 100 godina postojanja i uspješnog rada NK „Slavonac“ Nova Kapela.

Na svečanoj sjednici nazočili su mnogi eminentni gosti iz sportskog i javnog života, među kojima i župan Brodsko-posavske županije dr.sc. Danijel Marušić te općinski načelnik Ivan Šmit.

Tijekom svečane sjednice podijeljene su Zahvalnica svima koji su doprinijeli športskom razvoju NK „Slavonca“ te ispisali njegovu povijest.

Podsjetimo:

Nogometni klub Slavonac Nova Kapela osnovan je, prema iskazima sudionika, 1919. godine pod imenom Violet, ali nije bio registriran. Osnovali su ga mještani Nove Kapele i Batrine. Za vremensko razdoblje od 1919. do 1925. nema pismenih podataka o radu, ali prema svjedočenju suvremenika klub su osnovali Ivan Glad, Geza Ostović, Stipa Bašić, Josip Mülberg, Ivan Novotni, Đuro Kvaternik, Đuro Stanišić, Josip Vančina, Tomo Škrbina, Franjo Čukman.

Klub se zvao Violet, a potom 1923. mijenja ime u NK Lipa i registrira se u Zagrebačkom nogometnom podsavezu (ZNP) u Zagrebu. Godine 1925. mijenja ime u Slavonac, koji je registriran u ZNP i nastavljao je djelovati na temeljima Lipe.Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.