SB Online
Promjena teme
Prijava
Pretraži SB Online

UŽAS! Dobio samo 1,7 godina zatvora zbog silovanja djeteta. Socijalna služba: Ne prijavljute ga on je ugledan član društva

SB Online | UŽAS! Dobio samo 1,7 godina zatvora zbog silovanja djeteta. Socijalna služba: Ne prijavljute ga on je ugledan član društva SB Online | UŽAS! Dobio samo 1,7 godina zatvora zbog silovanja djeteta. Socijalna služba: Ne prijavljute ga on je ugledan član društva

PRIJE 3 MJESECA
TEKST: Glas Slavonije
FOTO: freepik

Prilagodba teksta ▼
KONTRAST
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

Šezdesetdvogodišnji profesor povijesti osuđen je zbog spolnog zlostaljanja sina na godinu i sedam mjeseci zatvora. Sud u Slavoniji nepravomoćno ga je proglasio krivim jer je od sredine srpnja 2012. pa do kraja studenog iste godine, s ciljem zadovoljenja svog spolnog nagona, u više navrata, govoreći kako je to djevojački cvijet i da djevojke vole velike cvjetove, dirajući mu spolni ogran, bludničio nad sinom rođenim u svibnju 2012. godine... Isto to činio je i od srpnja 2013. do 25. svibnja 2014. godine, također u više navrata.


Od 14. svibnja 2012. pa do svibnja 2014. godine te od kraja listopada 2014. do početka ožujka 2015. kao otac sina i kćeri rođene u kolovozu 2013., svjestan da može ugroziti njihov psihofizički razvoj djece, u njihovoj je prisutnosti psihički, fizički i spolno zlostavljao izvanbračnu suprugu i majku djece. Govorio joj je da je drolja, kurva, glupača, da će ju mrak pojesti, da će ju smjestiti u ludnicu, prigovarao na skuhanoj hrani, koju je bacao, a jednom joj je prilikom zabio - vilicu u čelo!? Tražio je od supruge da klekne i moli za oprost i prizna da je on gazda u kući, čupao joj je kosu, vukao po stanu, gurao na zid, držao joj stisnute ruke da se ne može braniti, udarao ju po glavi, gurao joj glavu u pećnicu (!?), više puta ju silovao i govorio da djeca moraju naučiti gdje je ženi mjesto vadeći svoje spolovilo i gurajući prema njezinu licu obraćajući se sinu da prljava ženska usta treba začepiti k….m.

Sina je, jer je plakao, zalijevao ledenom vodom, odvodio van na hladnoću, više ga puta nogom i rukama gurnuo, govorio mu da ga majka neće više voljeti nakon rođenja sestre. Kćeri, pak, nije dopustio da spava s majkom, ostavljajući je spavati u nosiljci na stolu, a jednom ju je gurnuo nogom da je pala na igračke, zbog čega su djeca zaplakala i strahovala. Nadalje, sinu je davao da konzumira alkohol, puštao je djecu da se igraju odvijačima, čekićem i drugim oštrim i tvrdim predmetima, kojima su se mogla ozlijediti, ostavljao ih bez nadzora u stanu ili na balkonu gdje su se penjala na stolicu i naginjala preko ruba, držao ih u zadimljenoj prostoriji, to više što je dijete bolovalo od opstruktivnog kroničnog bronhitisa. Za vrijeme dok su djeca bila kod njega, nakon što su mu odlukom suda određeni susreti i viđanja s djecom, propustio se skrbiti o njihovoj higijeni i zdravlju, zbog čega su djeca smrdjela po duhanu, bila u masnicama i čvorugama, a zbog neredovitog preodijevanja imala su crvenilo i upalu genitalija, te je ugrozio njihov psihofizički razvoj.

Osuđen je za četiri kaznena djela na štetu djece, i to bludne radnje, spolnu zlouporabu djeteta mlađeg od 15 godina i dva kaznena djela protiv braka, obitelji i djece – povredom djetetovih prava. Pozvan da se očituje o krivnji, profesor je rekao da se ne osjeća krivim i da nije počinio kaznena djela za koja ga se tereti optužnicom.

Nevjenčana zlostavljačeva supruga u svom je iskazu rekla kako je o silovanju pričala u jednom centru za socijalnu skrb, no da joj je socijalna radnica rekla da to ne spominje, da će joj djeca biti oduzeta ako na tome bude inzistirala, jer ne postoji silovanje u braku!? Svjedočila je kako su joj objašnjavali da se radi o uglednom članu društva i da ga štite više instance. Na sva njezina upozorenja prijave nasilja nad djecom i nad njom uvijek je odgovor bio da prestane prijavljivati supruga, da to neće biti u njezinu korist i da mora biti svjesna da ima posla s uglednim članom društva. Jednu takvu prijetnju višim instancama čuo je i njezin otac, koji ju je jednom doveo u Centar i čekao ispred otvorenih vrata. Ušao je unutra i pitao tko je viša instanca. Nije dobio odgovor.

Izvor:www.glas-slavonije.hrOcijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Vezane teme: