SB Online
Promjena teme
Prijava
Pretraži SB Online

Utemeljenje intenzivne kardiologije u brodskoj bolnici: Vrhunski stručnjaci stigli u naš grad

PRIJE 3 MJESECA
TEKST: Grad SB

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prilagodba teksta
KONTRAST
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED
SB Online | Utemeljenje intenzivne kardiologije u brodskoj bolnici: Vrhunski stručnjaci stigli u naš grad SB Online | Utemeljenje intenzivne kardiologije u brodskoj bolnici: Vrhunski stručnjaci stigli u naš grad

PRIJE 3 MJESECA
TEKST: Grad SB

Prilagodba teksta ▼
KONTRAST
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

Galerija Ružić središnje je mjesto održavanja Simpozija invazivne kardiologije koji je započeo u petak, 1. prosinca 2023. godine, točno 20 godina od utemeljenja invazivne kardiologije i otvaranja sale za intervencijsku kardiologiju u Općoj bolnici „Dr. Josip Benčević“ u Slavonskom Brodu. Simpozij je organiziran uz podršku Radne skupine za invazivnu i intervencijsku kardiologiju i Radne skupine za aritmije i elektrostimulaciju srca Hrvatskoga kardiološkog društva.

Simpozij invazivne kardiologije svečano je otvorila pročelnica Odjela za internističke djelatnosti opće bolnice „Dr. Josip Benčević“ red. prof. dr. sc. Blaženka Miškić, prim. dr. med. uz ravnatelja Opće bolnice „Dr. Josip Benčević“ doc. dr. sc.  prim. Josipa Samardžića, dr. med., a uzvanike je pozdravio i gradonačelnik Mirko Duspara. Voditeljica Odjela za kardiologiju prim. Katica Cvitkušić Lukenda, dr. med. predstavila je rad i uspjehe Odjela nastale tijekom 20 godina. Istaknula je kako ništa ne bi bilo moguće bez kvalitetnog tima i aktivne suradnje jer, ipak, kako bi u suprotnom mogli realizirati 30 perifernih angiografija, 140 implantacija te preko 1400 koronarografija godišnje? Trenutačno Odjel za kardiologiju ima 11 specijalizanata, a cilj je imati i četiri nove sale, još kvalitetnoga i stručnog osoblja inženjera medicinske radiologije i medicinskih sestara, no, dakako, prestižan je san utemeljiti i kardijalnu kirurgiju u Slavonskom Brodu.

Simpozij invazivne kardiologije trajat će do nedjelje, a okupio je vrhunske stručnjake iz brojnih hrvatskih gradova (Zagreba, Krapinskih Toplica, Osijeka, Slavonskog Broda, Rijeke...), a dana je i međunarodna dimenzija s izlagačima iz Njemačke, Austrije te Bosne i Hercegovine. U časopisu Cardiologia Croatica za 2024. godinu objavljeno je 46 proširenih sažetaka pripremljenih za ovaj simpozij.
 Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.