SB Online
Promjena teme
Prijava
Pretraži SB Online

USVOJEN PRORAČUN: Pogledajte koliko je težak i koliko vrijedi

PRIJE 2 MJESECA
TEKST: Grad SB

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prilagodba teksta
KONTRAST
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED
SB Online | USVOJEN PRORAČUN: Pogledajte koliko je težak i koliko vrijedi SB Online | USVOJEN PRORAČUN: Pogledajte koliko je težak i koliko vrijedi

PRIJE 2 MJESECA
TEKST: Grad SB

Prilagodba teksta ▼
KONTRAST
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

Grad Slavonski Brod u novu 2024. godinu ulazi s planiranim proračunom u visini od 92.600.000,00 eura, potvrđeno je to i izglasano na današnjoj 15. sjednici Gradskog vijeća Grada Slavonskog Broda na kojoj je prisustvovalo 21 vijećnica i vijećnika.

Sjednica je započela Aktualnim satom, za vrijeme kojega su gradske vijećnice i vijećnici upućivali pitanja gradonačelniku Mirku Duspari.

Proračun Grada Slavonskog Broda za 2024. godinu predviđa rashode u iznosu od 91,4 milijuna eura i izdatke financiranja u iznosu od gotovo 1,2 milijuna eura. Proračun za 2024. godinu preduvjet je za početak novih projekata koji će se financirati iz novog financijskog okvira ITU perspektive: botanički vrt, poduzetnički akcelerator, biciklističke staze, kamp na Poloju. Iako se vlastitim sredstvima i povlačenjem sredstava iz natječaja za energetsku obnovu škola već mnogo napravilo, kod obnove škola svakako će biti značajno provođenje projekata koji bi se financirali iz Nacionalnog programa oporavka i otpornosti te po tom planira se u ovoj godini konačno donijeti odluke o financiranju, kao i za ranije prijavljene projekte izgradnje i obnove dječjih vrtića. Nastavlja se s izgradnjom sportskih objekata, među kojima se ističe obnova Stadiona na Savi i ŠRC Klasije i svakako izgradnja dodatnih sadržaja s vanjskim bazenima.

Veliki udio u ovom proračunu i nadalje nose projekti povezani s očuvanjem okoliša kako bi život u Slavonskom Brodu bio što ugodniji i kvalitetniji; sortirnica, daljnja sanacija odlagališta, programi očuvanja kvalitete zraka, programi poticanja korisnog odvajanja otpada i sl. Proračun odražava i nastavak provedbe demografskih mjera s povećanjem naknada za novorođenčad. Jedan od važnih strateških ciljeva je zelena i digitalna tranzicija grada.

Prijenos uživo Aktualnog sata bio je omogućen preko lokalne radijske postaje, a cjelokupan prijenos sjednice moguće je bilo pratiti na službenoj stranici Grada Slavonskog Broda, a tonski zapis sjednice objavljen je OVDJE.

Uskoro će na kućne adrese građana stići i novi broj Glasnika Grada Slavonskog Broda u sklopu kojega će se nalaziti i proračunski vodič, a možete ga pronaći na OVDJE.

Osim usvajanja Proračuna za 2024. godinu, usvojene su i ostale točke Dnevnog reda 15. sjednice Gradskog vijeća Grada Slavonskog Broda koje možete pronaći na POVEZNICI.Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.