SB Online
Promjena teme
Prijava
Pretraži SB Online

Uspješno testiran sustav 112, preko 80 posto mobitela primilo prvu poruku

SB Online | Uspješno testiran sustav 112, preko 80 posto mobitela primilo prvu poruku SB Online | Uspješno testiran sustav 112, preko 80 posto mobitela primilo prvu poruku

PRIJE 11 MJESECI
TEKST: sib.net.hr/sib.net.hr

Prilagodba teksta ▼
KONTRAST
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

Korisnici mobilnih mreža u Hrvatskoj danas su primili prvu testnu poruku sustava uzbunjivanja 112.

Svim korisnicima mobitela koji su se u tom trenutku nalazili na području Republike Hrvatske poslane su testne poruke na hrvatskom, engleskom, njemačkom i talijanskom jeziku.

Testiranje je proteklo uspješno. Ravnateljstvo civilne zaštite dalo je nalog za slanje poruka prema mobilnim uređajima svih operatora. Najveći broj uređaja uspješno je i zaprimio poruku i povratno dostavio podatak o isporuci. Uočeno je da su poruke slane i prema uređajima koji nemaju mogućnost prihvata poruke (e-call uređaj u vozilima, uređaji koji služe za razmjenu podataka i sl.). Otprilike 80 % mobilnih uređaja je zaprimilo testnu poruku, a u narednom razdoblju provest će se analiza i ukloniti uočeni nedostaci.

Poruke ovog sustava ubuduće će se koristiti u slučajevima opasnosti i eventualne potrebe uzbunjivanja javnosti u slučajevima elementarnih nepogoda ili drugih situacija koje predstavljaju ugrozu.

(IZVOR: www.sib.net.hr)


Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Vezane teme: