SB Online
Promjena teme
Prijava
Pretraži SB Online

Uoči blagdana još pet obitelji zaprimilo je opremu za novorođenčad

SB Online | Uoči blagdana još pet obitelji zaprimilo je opremu za novorođenčad SB Online | Uoči blagdana još pet obitelji zaprimilo je opremu za novorođenčad

PRIJE 3 MJESECA
TEKST: Grad Slavonski Brod
FOTO: Grad Slavonski Brod

Prilagodba teksta ▼
KONTRAST
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

Pet brodskih obitelji danas je zaprimilo opremu za novorođenčad vrijednu 690,16 eura. Opremu koja uključuje krevetić, higijenske, kozmetičke i tekstilne proizvode te igračke prilagođene novorođenačkoj dobi uručila je zamjenica gradonačelnika Marina Martić Puača.

Grad Slavonski Brod ovu pronatalitetnu mjeru uveo je 2018. godine kao prvi na razini Republike Hrvatske te ju do danas aktivno provodi. Svi budući roditelji koji ostvaruju pravo na ovu mjeru, a još ga uvijek nisu iskoristili, moraju predati zahtjev najmanje mjesec dana prije očekivanog termina poroda u kojem se moraju izjasniti koji oblik pomoći za dijete žele iskoristiti.

 Osim opreme, svi roditelji nakon rođenja djeteta ostvaruju pravo i na jednokratne novčane naknade u iznosu od 464,80 eura za prvo dijete, 597,60 eura za drugo dijete te 796,81 eura za treće i svako sljedeće dijete. Svako dijete rođeno u tekućoj godini ostvaruje i pravo na božićnicu u iznosu od 100 eura. Dakako, za one obitelji koje već posjeduju dio opreme ili ju ne žele Grad je osigurao novčanu pomoć u iznosu od 132,72 eura kako bi nadopunili ono što im nedostaje za novorođenče.

Ispunjene obrasce zahtjeva, uz ostalu potrebnu dokumentaciju, potrebno je skenirati i dostaviti na e-mail: naknade@slavonski-brod.hr, a za sve dodatne informacije zainteresirani se budući roditelji mogu obratiti u Gradsku upravu pozivom na telefonski broj 035/217-029.

Potreban obrazac možete pronaći OVDJE. 

Izvor:www.slavonski-brod.hrOcijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Vezane teme: