SB Online
Promjena teme
Prijava
Pretraži SB Online

Učenici Industrijsko-obrtničke škole u Županiji

PRIJE 1 MJESEC
TEKST: Bpz.hr

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prilagodba teksta
KONTRAST
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED
SB Online | Učenici Industrijsko-obrtničke škole u Županiji SB Online | Učenici Industrijsko-obrtničke škole u Županiji

PRIJE 1 MJESEC
TEKST: Bpz.hr

Prilagodba teksta ▼
KONTRAST
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

Učenici Industrijsko-obrtničke škole u Slavonskom Brodu u okviru nastavnog predmeta "politika i gospodarstvo" uče o funkcioniranju lokalne i regionalne samouprave te provođenju izbora u RH. Tim povodom danas su, u pratnji profesora Ivna Bitunjca, posjetili Brodsko-posavsku županiju gdje su ih ugostile pročelnice Upravnog odjela za obrazovanje, šport i kulturu Anica Vukašinović i Upravnog odjela za poslove Županijske skupštine i župana Dubravka Knežević sa suradnicima. Prije same diskusije učenici su pogledali promotivni film o Brodsko-posavskoj županiji koji ukratko prikazuje sve njene mogućnosti i bogatstva – od infrastrukture, gospodarskih potencijala, prometne povezanosti do turističkih znamenitosti i kulturno-tradicijske baštine.

Pročelnica Vukašinović kratko se osvrnula na djelokrug Upravnog odjela koji skrbi o prijevozu učenika, stipendiranju studenata, školskoj prehrani i općenito o funkcioniranju osnovnih i srednjih škola kojima je Županija osnivač.

Kako su u fokusu današnjeg posjeta bili izbori, konkretno lokalni izbori, pročelnica Knežević ukratko je učenicima približila njihovo funkcioniranje, odnosno tijek procesa pri izboru članova predstavničkih tijela jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave i izboru općinskih načelnika, gradonačelnika i župana te njihovih zamjenika u jedinicama lokalne i područne (regionalne) samouprave. Ujedno, pojasnila im je ulogu i djelokrug Županijske skupštine i njenu važnost pri donošenju bitnih odluka za funkcioniranje lokalne zajednice.Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.