SB Online
Promjena teme
Prijava
Pretraži SB Online

U učionici pronašli zmiju

SB Online | U učionici pronašli zmiju SB Online | U učionici pronašli zmiju

Fotografija nije povezana s događajem/Ilustracija

PRIJE 3 MJESECA
TEKST: Glas Slavonije
FOTO: bvo.zadweb.biz.hr

Prilagodba teksta ▼
KONTRAST
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

Nedovoljna je formulacija da je to bio krajnje neželjen gost - u četvrtak ujutro djelatnici Srednje strukovne škole Antuna Horata u Đakovu zatekli su u jednoj od učionica u prizemlju školske jednokatnice – zmiju. Prvi je to takav slučaj u "Horvatu".

Ravnatelj škole Mirko Ćurić kaže kako su zmiju uočile spremačice.


Pozvali smo vatrogasce, DVD Đakovo. Nakon dolaska ustanovili su kako je riječ o bjelouški, da je zmija bezopasna. U kanti su ju iznijeli i pustili u njezino prirodno stanište - kaže Ćurić. Zmija nije bila velika pa je postavljeno i pitanje je li u blizini negdje možda leglo tih gmazova.

Vatrogasci su sve pretražili i ustanovili da legla nema, da je zmija k nama "zalutala" odnekud - kaže Ćurić.

Pronalazak prve zmije u srednjoškolskom kompleksu, a koji u svojoj smjeni koristi i Ekonomska škola braće Radić, dogodio se u tjednu kada su bili proljetni, uskrsni školski praznici, pa je škola bila bez nastave, učenika i gužve.

Moguće da se zmija u učionicu uvukla dan ranije, možda u vrijeme radova na ugradnji dizala za potrebe nekoliko učenika Ekonomske škole - osoba s invaliditetom, a koje se ugrađuje kod dvorišnih vrata na učeničkom ulazu u školu. Na zgradi je mnoštvo prozora, unutra je mnoštvo vrata, tko zna kako je zmija ušla u školu - kaže ravnatelj.

I zapovjednik DVD-a Đakovo Ivan Klemen potvrđuje da su vatrogasci zmiju vratili u prirodu.    Radimo to ispod ciglane, ispustimo ju uz kanal. Ondje je najmanja mogućnost da će ju čovjek ponovno naći - kaže Klemen i dodaje kako je to đakovačkim vatrogascima ove godine prva intervencija hvatanja zmija i vraćanja u prirodu, no i da je još rano za brojnije takve intervencije.    Inače smo ih imali u svibnju, lipnju, srpnju, kada su u potrazi za vodom, kada je sušni period - dodaje zapovjednik DVD-a.

Izvor:www.glas-slavonije.hrOcijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Vezane teme: