SB Online
Promjena teme
Prijava
Pretraži SB Online

U povodu Svjetskog dana nepušenja u gradskom parku otvorena izložba radova učenika osnovnih i srednjih škola

PRIJE 1 MJESEC
TEKST: Franjo Samardžić - novagra.hr
FOTO: Franjo Samardžić - novagra.hr

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prilagodba teksta
KONTRAST
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED
SB Online | U povodu Svjetskog dana nepušenja u gradskom parku otvorena izložba radova učenika osnovnih i srednjih škola SB Online | U povodu Svjetskog dana nepušenja u gradskom parku otvorena izložba radova učenika osnovnih i srednjih škola

PRIJE 1 MJESEC
TEKST: Franjo Samardžić - novagra.hr
FOTO: Franjo Samardžić - novagra.hr

Prilagodba teksta ▼
KONTRAST
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

Na plakatima vidimo koliko naši učenici i mladi znaju, ne samo o zdravstvenim rizicima i štetnim posljedicama pušenja nego i o onim gospodarskim, socioekonomski i ostalim. S druge strane promiču kroz svoje plakate zdrave stilove života- kaže mr. Ljliljana Lukačević.
NOVA GRADIŠKA, 27. svibnja 2024. – U organizaciji Koordinacijskog tijela za prevenciju ovisnosti grada Nova Gradiška danas je u povodu Svjetskog dana nepušenja – 31. svibnja, kod TV panela u gradskom parku otvorena izložba radova učenika novogradiških osnovnih i srednjih škole. Učenike, njihove nastavnike, mentore, voditelje školskih preventivnih programa i ravnateljice pozdravili su Marko Ćosić i Ljiljana Lukačević i zahvalili im na odazivu i suradnji te doprinosu u osvješćivanju o štetnosti pušenja. 
 Ususret nadolazećem 31. svibnju koji se u svijetu obilježava kao Svjetski dan nepušenja Koordinacijsko tijelo za prevenciju ovisnosti grada Nova Gradiška se pridružilo globalnoj inicijativi koja promiče nepušenje. 
-Protekle dvije godine organizirali smo javno zdravstvene kampanje promicanja nepušenja i u suradnji s gradskim osnovnim i srednjim školama u gradskom izložbenom prostoru u ulici Karla Dijenješa postavljali izložbe učeničkih plakata. Kako bismo bili u trendu s suvremenom tehnologijom ove godine koristimo veliki TV panel u gradskom parku. Pozvali smo na suradnju gradske osnovne i srednje škole na način da učenici sudjeluju obilježavanju Svjetskog dana nepušenja izradom digitalnih plakata. Drago mi je vidjeti da su fantastični. Zahvalna sam u ime Koordinacijskog tijela i osobno kao stručnjak iz područja mentalnog zdravlja, što su učenici i njihovi nastavnici, mentori, voditelji školskih preventivnih programa i ravnatelji ove godine aktivni dionici ovoga obilježavanja – kazala je mr. Ljiljana Lukačevi, spec. kliničke psihologije, naglašavajući da je najsnažnija poruka ona koja ide od vršnjaka.
 -Nama su ciljane skupine djeca i mladi . jer je doba adolescencije samo po sebi rizično i visoki su vršnjački pritisci. Nažalost mladima u toj razvojnoj dobi ne idu u prilog rizični faktori, kao što su laka dostupnost duhanskih proizvoda i slaba kontrola prodaje duhanskih proizvoda maloljetnicima te neprimjerene kontrole zabrane pušenja na javnim mjestima. Prikriveni marketing je također jedan rizični faktor. Stoga je snažna poruka kada vršnjaci jedni drugima šalju poruke likovnim plakatima, a ovi su prije svega edukativni. Na njima vidimo koliko naši učenici i mladi znaju, ne samo o zdravstvenim rizicima i štetnim posljedicama pušenja nego i o onim gospodarskim, socioekonomski i ostalim. S druge strane promiču kroz svoje plakate zdrave stilove života- kaže mr. Ljliljana Lukačević.
Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.