SB Online
Promjena teme
Prijava
Pretraži SB Online

U godini dana više od 2000 kazni

SB Online | U godini dana više od 2000 kazni SB Online | U godini dana više od 2000 kazni

PRIJE 4 MJESECA
TEKST: Grad Slavonski Brod
FOTO: Grad Slavonski Brod

Prilagodba teksta ▼
KONTRAST
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

Grad Slavonski Brod je 1. prosinca 2022. godine započeo s novim sustavom odlaganja miješanog komunalnog otpada sa sloganom „Odloži smeće u žute vreće“, a koji se temelji na žutim vrećama u koje se odlaže miješani komunalni otpad sukladno Odluci o načinu pružanja javne usluge sakupljanja komunalnog otpada na području grada Slavonskog Broda („Službeni glasnik Grada Slavonskog Broda“ 12/22), dalje u tekstu Odluka.

Iako je prošlo već godinu dana od uvođenja ovoga sustava građani i dalje ne poštuju pojedine odredbe Odluke, među kojima su najčešće: nekorištenje vrećica za miješani komunalni otpad, nerazvrstavanje otpada (papira, plastike i biootpada) te odlaganje otpada izvan spremnika za otpad. Za povrede tih odredbi Trgovačko društvo Komunalac d.o.o. tijekom 2023. godine građanima je slao opomene i upozorenja, a u prosincu iste uputio je i ugovorne kazne za više od 2000 korisnika javne usluge.

Ovim se putem pozivaju građani na redovitije i pravilnije odlaganje otpada. Što se više razdvaja, manja je potreba za žutim vrećicama za otpad, čime se, osim što će građani imati manju cijenu odvoza miješanog komunalnog otpada, ujedno odgovorno odnosi prema okolišu.

Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Vezane teme: