SB Online

U Glazbenoj školi održan koncert u čast Dori Pejačević

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

SB Online | U Glazbenoj školi održan koncert u čast Dori Pejačević SB Online | U Glazbenoj školi održan koncert u čast Dori Pejačević

Uspješno provedeni koncertni projekt „Berisana“ bio je poticaj Glazbenoj školi Slavonski Brod, Glazbenoj školi „Blagoje Bersa“ iz Zadra te Osnovnoj školi „Kontesa Dora“ iz Našica za još jednu zajedničku suradnju.

Naime, prigodom obilježavanja 100 godina od smrti Dore Pejačević, skladateljice čiji se opus smatra jednim od najznačajnijih glazbenih opusa u povijesti hrvatske glazbe i čija je europska prepoznatljivost danas neupitna, spomenute tri glazbene škole uključile su se u glazbeni projekat pod nazivom „Dorissimo Possible“. Povodom toga, danas je u Glazbenoj školi održan koncert u čast poznatoj hrvatskoj skladateljici, a isti koncert održat će se i u Zadru te u Našicama.

Cilj novog glazbenog projekta je upoznavati i promovirati bogatstvo hrvatskog glazbenog stvaralaštva, a na današnjem koncertu u Glazbenoj školi prisustvovala je zamjenica gradonačelnika Marina Martić Puača.
Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.