SB Online
Promjena teme
Prijava
Pretraži SB Online

TUGA I OČAJ U SLAVONIJI NAKON STRAŠNE OLUJE: ’Ja nemam majstora, nemam čim platiti’

SB Online | TUGA I OČAJ U SLAVONIJI NAKON STRAŠNE OLUJE: ’Ja nemam majstora, nemam čim platiti’ SB Online | TUGA I OČAJ U SLAVONIJI NAKON STRAŠNE OLUJE: ’Ja nemam majstora, nemam čim platiti’

PRIJE 7 MJESECI
TEKST: dnevnik.hr/dnevnik.hr

Prilagodba teksta ▼
KONTRAST
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

Pogled s visine, otkriva veliku štetu u slavonskim selima. Tuga i očaj. Marko s bolesnom suprugom živi u skromnoj kući, a sada pokazuje da je i to malo što su imali – uništeno.

"Ne znam što više. Kud više... u Božje ruke. Pomoći nema nikakve. Kako ću se ja popet gore. Kako? To treba komplet sve. Ja imam crijep. Ja imam dasku. Ja imam ekser. Ja nemam majstora. Nemam čim platiti", rekao je Marko Kavrinović.

Obitelj Zuber sama je zasukala rukave i obnavljaju ono što mogu,ali za veće popravke, morali su do susjedne države.

"Iz Bosne. Da. Ovdje nema nitko", poručila je Nada Zuber i na pitanje reportera plaća li radnike uredno, odgovorila je: "Plaćam, normalno, što ću."

Glavne su ceste očišćene, ali mnogi još uvijek jedva ulaze u svoje domove i postaje im sve jasnije - obnova će potrajati duže vremena.

"Uistinu se nevjerojatna čini šteta koju je ovo nevrijeme napravilo. Od čupanja ovakvih velikih, ogromnih stabala, doiskrivljavanja stupova električne rasvjete, do kidanja samih krovova na kućama", donosi dnevnik.hr.

Mještani traže pomoć. Iako kucaju na vrata institucija, no kada je riječ o eventualnoj odšteti, za sada se snalaze sami.

(IZVOR: www.dnevnik.hr)


Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Vezane teme: