SB Online
Promjena teme
Prijava
Pretraži SB Online

Prvo mjesto osvojio Danijel Boranić iz Oriovca na tradicionalnoj Fišijadi u Pleternici

PRIJE 1 MJESEC
TEKST: I. Tomić
FOTO: I. Tomić / Visit Pleternica / A. Krstanović

Prijavite se da možete ocijeniti galeriju. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

TRADICIONALNA 17. FIŠIJADA U PLETERNICI: Prvo mjesto osvojio Danijel Boranić iz Oriovca

PRIJE 1 MJESEC
TEKST: I. Tomić
FOTO: I. Tomić / Visit Pleternica / A. Krstanović

U sklopu manifestacije Lipanjski dani amaterskog stvaralaštva (LIDAS), u Pleternici je u predvečernjim satima održana tradicionalna 17. Fišijada. Organizarali su je Pleternički čoraci uz podršku Grada Pleternice i gradske Turističke zajednice. Dvadeset i sedam ekipa s područja Požeško-slavonske i Brodsko-posavske županije okušalo je svoje umijeće u pripremanju ribljeg paprikaša (fiša) na prostoru Trga Zrinskog i Frankopana pored Orljave. Sudionicima natjecanja prigodnim pozdravnim riječima obratila se Ivana Ketović Marjanović, direktorica gradske Turističke zajednice, a u ime organizatora Đuro Lombar i gradonačelnica Marija Šarić. Ovu manifestaciju službeno je otvorio predsjednik ocjenjivačke komisije Zdenko Došen.
Prvo mjesto na ovogodišnjoj Fišijadi i pobjednički pehar osvojio je Danijel Boranić iz Oriovca, drugo mjesto zauzela je treća ekipa Veličanke, a treće je pripalo Željku Tuciću iz Oriovca. Nagrade su im na Trgu bećarca, u poluvremenu nogometne utakmice Hrvatska -Španjolska, podijelili ravnateljica pleterničke Javne ustanove Jasna Hoffmann, gradonačelnica Marija Šarić i njen zamjenik Domagoj Katić.
Brojni ljubitelji fiša mogli su uz ovaj gastonomski specijalitet kušati i pečenog šarana na rašljama koji su pripremili Pleternički čoraci, uz ponudu dobrih domaćih vina i piva te osvježavajućih napitaka. Za dobro raspoloženje pod velikim šatorom do kasnih večernjih sati pobrinuli su se, uz pjesmu i svirku, članovi Tamburaškog sastava „Zlatna dolina“. U sklopu ove manifestacije, vlasnici obiteljskih poljoprivrednih gospodarstva s područja Pleternice na štandovima su izložili svoje rukotvorine i proizvode.Ocijenite galeriju

Prijavite se da možete ocijeniti ovu galeriju. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovu galeriju. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.