SB Online

The End, Ende, Koniec, KRAJ

PRIJE 3 GODINE
TEKST: Igor Safundžić

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

SB Online | The End, Ende, Koniec, KRAJ SB Online | The End, Ende, Koniec, KRAJ

PRIJE 3 GODINE
TEKST: Igor Safundžić

 Protekli vikend u SDP-u su održani unutarstranački izbori. Za predsjednika se ide u drugi krug. Peđa Grbin i Željko Kolar. Bliže pobjedi je Grbin ali treba uzeti u obzir da u drugom krugu ima samo dva kandidata, i karte se miješaju ispočetka. Dakle, niti Kolar nije bez izgleda. Dapače.

Što se tiče kandidata iz Slavonskog Broda odnosno iz Brodsko-posavske županije, za Predsjedništvo i Glavni odbor nisu se baš proslavili. Kada gledamo broj glasova za kandidate koji su se kandidirali za Predsjedništvo, nije loše. Marina Opačak Bilić 2246 glasova a Stribor Valenta 2188 te Vinko Grgić 718 glasova. Kada izuzmemo Vinka Grgića koji s obzirom na situaciju dobio veliki broj glasova, Marina i Stribor dobili su respektabilan broj glasova na razini Hrvatske, ali nedovoljno da budu članovi Predsjedništva.

Marina Opačak Bilić opet je pobijedila Valentu. Zvuči grdo kad govorimo o stranačkim kolegama, ali oni su u sukobu. Taj sukob traje već duže vrijeme i nastavili se ovako SDP-u u Brodu i županiji može ugasiti svjetlo i zaključati prostorije u Zrinskoj. S drug strane, kada usporedimo unutarstranačke izbore s recimo lokalnim dolazimo do spoznaje da ako članovi stranke ne daju glas budućim kandidatima za županicu i gradonačelnika kako će prosječan birač dati glas. Očito im ne vjeruju članovi stranke, i imaju teret na leđima za lokalne izbore.

Lokalna organizacija u Slavonskom Brodu postoji već duže vrijeme samo na papiru. Njen predsjednik kažu upućeni, nije u prostorije stranke ušao već dvije godine. Gradski odbori se održavaju po kafanama, a više nitko se i ne sjeća tko su članovi Gradskog odbora.

Možda ali samo možda j došlo vrijeme da se Valenta makne s čela brodskog SDP-a ili je njemu dovoljno da bude "samo" predsjednik da bi bio predsjednik. Prema onoj straj narodnoj "Neka zadnji ugasi svjetlo" došlo je vrijeme za KRAJ na svim jezicima svijeta.  


Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Vezane teme: