SB Online
Promjena teme
Prijava
Pretraži SB Online

Svjetska štafetna utrka u Dječjem vrtiću „Hlapić“

SB Online | Svjetska štafetna utrka u Dječjem vrtiću „Hlapić“ SB Online | Svjetska štafetna utrka u Dječjem vrtiću „Hlapić“
Prilagodba teksta ▼
KONTRAST
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

Dječji vrtić „Ivana Brlić Mažuranić“ (podružnica Dječji vrtić „Hlapić“) u suradnji s The World Relay Ltd i Zakladom za odgoj i obrazovanje za okoliš uključio se u najdužu neprekinutu štafetnu utrku na svijetu pod nazivom „Vrijeme nam ističe“. Štafetna utrka započela je 30. rujna 2022. u škotskom Glasgowu, a traje 38 dana te joj je krajnje odredište u Egiptu (Sharm el-Sheikh). Kroz Republiku Hrvatsku štafetna utrka prolazi 19. i 20. listopada, a jedna od postaja primopredaje štafete je i Slavonski Brod.

Štafetna utrka „Vrijeme nam ističe“ duga je 7.767 km te na njoj sudjeluje tisuće trkača i biciklista. Sudionici štafete u 38 dana proći će kroz 18 zemalja kako bi prenijeli klimatsku poruku mladih upućenu svjetskim čelnicima koji će se okupiti na Konferenciji Ujedinjenih naroda o klimatskim promjenama.

Današnjoj primopredaji štafete u Dječjem vrtiću „Hlapić“ uime Grada Slavonskog Broda prisustvovala je zamjenica gradonačelnika Marina Martić Puača koja je tom prigodom istaknula zadovoljstvo što je Slavonski Brod dio ove velike priče koja ima plemeniti cilj – ukazati na klimatske promjene kojima svjedočimo te potaknuti svakog ponaosob na brigu o okolišu.

Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Vezane teme: