Svjetska štafetna utrka u Dječjem vrtiću „Hlapić“

FOTO: Grad Slavonski Brod

20.10.2022. | 19:57 | Grad Slavonski Brod
IZVOR: Grad Slavonski Brod
Pregleda: 667

Dječji vrtić „Ivana Brlić Mažuranić“ (podružnica Dječji vrtić „Hlapić“) u suradnji s The World Relay Ltd i Zakladom za odgoj i obrazovanje za okoliš uključio se u najdužu neprekinutu štafetnu utrku na svijetu pod nazivom „Vrijeme nam ističe“. Štafetna utrka započela je 30. rujna 2022. u škotskom Glasgowu, a traje 38 dana te joj je krajnje odredište u Egiptu (Sharm el-Sheikh). Kroz Republiku Hrvatsku štafetna utrka prolazi 19. i 20. listopada, a jedna od postaja primopredaje štafete je i Slavonski Brod.

Štafetna utrka „Vrijeme nam ističe“ duga je 7.767 km te na njoj sudjeluje tisuće trkača i biciklista. Sudionici štafete u 38 dana proći će kroz 18 zemalja kako bi prenijeli klimatsku poruku mladih upućenu svjetskim čelnicima koji će se okupiti na Konferenciji Ujedinjenih naroda o klimatskim promjenama.

Današnjoj primopredaji štafete u Dječjem vrtiću „Hlapić“ uime Grada Slavonskog Broda prisustvovala je zamjenica gradonačelnika Marina Martić Puača koja je tom prigodom istaknula zadovoljstvo što je Slavonski Brod dio ove velike priče koja ima plemeniti cilj – ukazati na klimatske promjene kojima svjedočimo te potaknuti svakog ponaosob na brigu o okolišu.


VIŠE NA TEMU:
DJECA
VRTIĆ
ŠTAFETA
UTRKA

Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Trebaju li maturanti održati tradicionalnu norijadu i ove godine?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na SB Online portalu jer:
više od 130.000 korisnika mjesečno
više od 500.000 otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI