SB Online
Promjena teme
Prijava
Pretraži SB Online

SURADNJA TVRTKE I DVD-a: Veliki trgovački lanac će hrvatskim vatrogascima darivati 250 tisuća eura – Brođani dobivaju pet tisuća

PRIJE 1 MJESEC
TEKST: Jelenko Topić
FOTO: HVZ

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prilagodba teksta
KONTRAST
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED
SB Online | SURADNJA TVRTKE I DVD-a: Veliki trgovački lanac će hrvatskim vatrogascima darivati 250 tisuća eura – Brođani dobivaju pet tisuća SB Online | SURADNJA TVRTKE I DVD-a: Veliki trgovački lanac će hrvatskim vatrogascima darivati 250 tisuća eura – Brođani dobivaju pet tisuća

PRIJE 1 MJESEC
TEKST: Jelenko Topić
FOTO: HVZ

Prilagodba teksta ▼
KONTRAST
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

Velikim događajem u sklopu Državne vatrogasne škole u Zagrebu obilježen je početak suradnje Kauflanda i dobrovoljnih vatrogasnih društava u našoj zemlji. Projekt prati velika kampanja koja uključuje i TV spot u kojemu su glavni glumci upravo pripadnici DVD-ova.
Svjestan razdoblja velikih klimatskih promjena u kojemu živimo i ključne uloge koju dobrovoljna vatrogasna društva imaju u ublažavanju njihovih posljedica, Kaufland je odlučio svakoj od svojih 50 trgovina, koliko će ih do kraja ove godine biti, pridružiti po jedan partnerski DVD te ih podržati s pet tisuća eura, odnosno ukupno s 250 tisuća eura.
U našoj zemlji djeluju 1.744 dobrovoljna vatrogasna društva sa oko 140 000 članova, a od toga je njih gotovo 34 tisuće operativnih vatrogasaca, dobrovoljaca koji bez oklijevanja izlaze na brojne opasne intervencije. U prošloj godini vatrogasci su odradili više od 45 tisuća intervencija, a od toga je 23 posto bilo požarnih intervencija, dok su ostalih 77 posto bile intervencije tehničke prirode od spašavanja u prometnim nesrećama, do sanacija nevremena i poplava, te intervencija s opasnim tvarima.
-Svjesni smo svoje odgovornosti prema lokalnim zajednicama u kojima poslujemo, a vatrogasci igraju ključnu ulogu kada je riječ o zaštiti i pomoći lokalnom stanovništvu pa smo odlučili podržati dobrovoljne vatrogasce diljem zemlje te im želimo ovim partnerstvom zahvaliti što su bez oklijevanja, nesebično i hrabro uvijek tu za nas- poručili su iz Uprave Kauflanda Hrvatska. Stigla je zahvala od vatrogasnog čelnika.
-Vatrogasci su glavni stup domovinske sigurnosti i gotovo da nema nesreće u kojoj oni ne sudjeluju u spašavanju i sanaciji. Njihov posao izuzetno je opasan, a vatrogasci svakodnevno žrtvuju svoje živote kako bi spasili tuđe. Temelj hrvatskog vatrogastva čine upravo dobrovoljci i sretni smo što javnost cijeni njihovu humanost i žrtvu, a Kauflandu smo izuzetno zahvalni. Donacije koje idu dobrovoljnim vatrogasnim društvima odlaze u dobre ruke i dodatno će pomoći u njihovom obavljanju ove humane djelatnosti - istakao je glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković.
Kroz ovu suradnju na području Brodsko-posavske županije centar Kaufland Slavonski Brod dodijelit će sredstva od pet tisuća eura Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Slavonski Brod.Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.