SB Online
Promjena teme
Prijava
Pretraži SB Online

Stranci krijumčarili strance

SB Online | Stranci krijumčarili strance SB Online | Stranci krijumčarili strance

Fotografija nije povezana s događajem/Ilustracija

PRIJE 2 TJEDNA
TEKST: PU brodsko-posavska
FOTO: PU brodsko-posavska

Prilagodba teksta ▼
KONTRAST
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

Prilikom obavljanja aktivnosti sprječavanja krijumčarenja osoba (veza - objavljena vijest dana 9. veljače pod naslovom Sprječavanje krijumčarenja osoba), policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske pronašli su i uhvatili dvojicu rumunjskih državljana u dobi od 21 i 20 koje sumnjiče da su počinili kaznena djela.
Kriminalističkim istraživanjem je potvrđena sumnja da se u vozilu kojim je upravljao 21-godišnjak nalazilo više stranih državljana, a koji su prethodno nezakonito ušli u Republiku Hrvatsku. Nadalje policija sumnjiči 21-godišnjaka da je sukladno dogovoru sa nepoznatim osobama u automobil preuzeo strane državljane u namjeri da iste iz koristoljublja preveze do krajnjeg odredišta.

Prema stranim državljanima je proveden postupak sukladno Zakonu o međunarodnoj i privremenoj zaštiti  i Zakonu o strancima.

Policijski službenici će 21-godišnjaka i 20-godišnjaka uz kaznene prijave zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma i kaznenog djela (danas) predati pritvorskom nadzorniku Policijske uprave brodsko-posavske. Protiv 21-godišnjaka slijedi i kaznena prijava zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Dovođenja u opasnost život i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom.Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Vezane teme: