SB Online

STRANAČKO ŠIRENJE: Natalija Mihaliček i Dalibor Petošić čelnici podružnica Oriovac i Staro Petrovo Selo Hrvatske stranke umirovljenika

PRIJE 1 MJESEC
TEKST: Jelenko Topić

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

SB Online | STRANAČKO ŠIRENJE: Natalija Mihaliček i Dalibor Petošić čelnici podružnica Oriovac i Staro Petrovo Selo Hrvatske stranke umirovljenika SB Online | STRANAČKO ŠIRENJE: Natalija Mihaliček i Dalibor Petošić čelnici podružnica Oriovac i Staro Petrovo Selo Hrvatske stranke umirovljenika

PRIJE 1 MJESEC
TEKST: Jelenko Topić

Proteklih tjedana nastavljeno je širenje Hrvatske stranke umirovljenika(HSU) na području Brodsko-posavske županije. Na osnivačkoj skupštini za općinu Staro Petrovo Selo je jednoglasno izabran predsjednik Dalibor Petošić

-Put stranke samo jedan od načina je zaista činjenica da naporan rad, trud, borba i vjera u svakodnevici koja nas iritira, frustrira i tjera da poludimo, i tako gotovo više od 30 godina, a i dalje živimo u "lošem" načinu "životarenja", pa stoga moramo sami sebi reći da je vrijeme da na malu scenu dođu i potencijalni umirovljenici, mlađi ljudi, žene koje zaista dokazano da mogu raditi tri posla u isto vrijeme – istakao je tom prilikom predsjednik Županijske organizacije HSU Goran Pešut.

Dodao je da su članovi stranke mlađe osobe koje širim pogledom kroz život i novim osobnim životnim iskustvom hvataju ritam života i spremni su započeti novi način borbe koju žele ponuditi drugima, a potvrđuju da su samo umirovljenici ti koji se bore za pravednost, ravnopravnost i jednakost svih građana pa neće dopustiti da se sugrađani dovedu na rub gladi i siromaštva.


Tada su najavili osnivanje HSU u još dvije općine i grad Novu Gradišku, a to se ostvaruje skupštinom u Slavonskom Kobašu gdje je osnovana stranka za općinu Oriovac. Za predsjednicu je izabrana Natalija Mihaliček.

Vidljivo je da HSU u toj županiji prihvaćena pod vodstvom svog županijskog predsjednika Gorana Pešuta koji je očito čvrsto uhvatio kormilo u svoje ruke, a to govori činjenica da žene puno više ulažu u aktivnosti i stvaranju društvenog dobra i vrijednosti, te s svojim velikim brojem članstva, aktivno uključile u rad stranke i prepoznale ustrajnost za sva umirovljenička prava.

Predsjednik ŽO HSU—a Goran Pešut izabrao je i ovaj puta za predsjednicu ženu, kao što je to već bilo u nekim općinama, jer rezultati i interesi kao i osnaživanje pozicije stranke na području ove županije i Pete izborne jedinice dokazuju i ankete da prelazi izborni prag od 5 posto. Zbog toga se na izbore koji slijede dogodine HSU sprema izaći samostalno.
 
 Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.