SB Online
Promjena teme
Prijava
Pretraži SB Online

STEM FEST Slavonija 4. i 5. svibnja u Slavonskom Brodu

SB Online | STEM FEST Slavonija 4. i 5. svibnja u Slavonskom Brodu SB Online | STEM FEST Slavonija 4. i 5. svibnja u Slavonskom Brodu
Prilagodba teksta ▼
KONTRAST
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

STEM FEST Slavonija dvodnevni je događaj čija je svrha popularizirati znanost kroz STEM pristup kod djece, mladih i opće populacije u četiri slavonske županije. Cilj je ovog događaja okupiti djecu, mlade i građane te im omogućiti sudjelovanje u edukativnim aktivnostima usmjerenima na STEM, a u Slavonskom Brodu će se održavati 4. i 5. svibnja ispred Kazališno-koncertne dvorane Ivana Brlić Mažuranić.

STEM FEST Slavonijanudi raznolik program za djecu, mlade, obitelji, ljubitelje STEM-a i sve zainteresirane građane.

Prvi dan manifestacije, nakon otvorenja, od 11.00 do 16.00 sati provodit će se STEM radionice za organizirane grupe učenika osnovnih škola, a nakon toga u okviru programske aktivnostiSTEM FAMILYroditelji i djeca mogu sudjelovati u različitim STEM aktivnostima.

Za drugi dan manifestacije planirano je predstavljanje projektaKreativna STEM revolucija u Slavonijii jedinstvenih STEM učila koje je osmislio projektni tim u sastavu predstavnika nositelja i partnera projekta, a od 10:00 do 11:00 sati planirana jeSTEMOLOVKA– susret predstavnika, ustanova, tvrtki, udruga i pojedinaca koji djeluju u području STEM-a. Nakon toga, od 11:00 do 14:00 sati provodit će se STEM radionice za organizirane grupe učenike srednjih škola, te će se od 14:00 do 16:00 sati održati tribina za mladeKako znanost mijenja svijetna kojoj će gostovati nagrađivani znanstvenik dr.sc. Saša Ceci s Instituta Ruđer Bošković. Od 16:00 do 17:00 slijede otvorene radionice za sve zainteresirane građane u okviru programske aktivnostiPROBAJ STEM. U 17:00 sati slijedi predstavljanje rezultata dvodnevnih aktivnosti i zatvaranje manifestacije.

Na manifestaciji će se organizacijskom timu pridružiti predstavnici osječke IT tvrtke ORQA koji će posjetiteljima predstaviti najnoviji proizvod edukacijski STEM komplet za djecu koji sadrži elemente za sastavljanje edukacijskog drona za upravljanje uz pomoć FPV video naočala.

Ovaj projekt provodi Udruga Dječji kreativni centar DOKKICA iz Osijeka u suradnji sa Zajednicom tehničke kulture grada Slavonskog Broda, brodskim IT udrugama (Incro IT i Connect IT) te osnovnim i srednjim školama kao i s Gradom Slavonskim Brodom.

Izvor:www.slavonski-brod.hrOcijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Vezane teme: