SB Online
Promjena teme
Prijava
Pretraži SB Online

Stati ili proći: Što učiniti kad se na semaforu pojavi žuto svjetlo?

SB Online | Stati ili proći: Što učiniti kad se na semaforu pojavi žuto svjetlo? SB Online | Stati ili proći: Što učiniti kad se na semaforu pojavi žuto svjetlo?

PRIJE 1 GODINU
TEKST: revijahak/revijahak.hr

Prilagodba teksta ▼
KONTRAST
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

Nema tu prevelike filozofije, odnosno barem ne bi trebalo biti. Kada se približavate raskrižju na kojem se upravlja prometom semaforima zeleno svjetlo znači – slobodan prolazak, a crveno svjetlo zabranu prolaska. Očekivano, najviše je vozača zbunjeno žutim svjetlom. Kada se uključi, nakon zelenog, to od vozačau blizini semafora zahtijeva brze odluke.

Što kaže Zakon o sigurnosti prometa na cestama? Žuto svjetlo – upaljeno samostalno, znači da vozilo ne smije prijeći crtu zaustavljanja niti smije ući u raskrižje, ako se u trenutku kad se žuto svjetlo pojavi, nalazi na takvoj udaljenosti od prometnog svjetla da se može na siguran način zaustaviti. Dakle, prioritet je zaustavljanje, odnosno sigurno zaustavljanje.

Žuto svjetlo uključeno istodobno s crvenim svjetlom označava skoru promjenu svjetala i pojavu zelenog svjetla, ali ne mijenja zabranu prolaska koja je dana crvenim svjetlom.

(Izvor: revijahak.hr)


Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Vezane teme: