Slavonski Brod priključio se akciji „Sat za planet Zemlju“

FOTO: Grad Slavonski Brod

26.3.2023. | 09:54 | Grad Slavonski Brod
IZVOR: Grad Slavonski Brod
Pregleda: 347

Grad Slavonski Brod i ove se godine priključio globalnoj akciji „Sat za planet Zemlju“ te time podržao inicijativu u znak prosvjeda protiv klimatskih promjena. Sama akcija je organizirana od strane nevladine organizacije za zaštitu prirode, a pokrenuta je u Australiji 2007. godine kada je više od dva milijuna kućanstava ugasilo svoja svjetla kako bi dali doprinos u podizanju svijesti o negativnim klimatskim promjenama, prekomjernoj potrošnji zemljinih resursa te općenito o ekološkim problemima.

Stoga se posljednje subote u ožujku diljem svijeta isključuju svjetla kako bi se simbolički izrazila podrška Zemlji, a ujedno je to i poziv na hitnu akciju kako bi se sačuvale ljepote planeta Zemlje. Tako je danas, u vremenu od 20:30 do 21:30 sati, na dvije znamenite lokacije u Slavonskom Brodu, Trg Ivane Brlić Mažuranić i Prostor Tvrđave Brod, isključena javna rasvjeta. Povodom ove akcije, pozivamo građane Slavonskog Broda da se i sami, na osobnoj razini, svakodnevno posvete očuvanju okoliša koristeći se obnovljivim izvorima energije te da brojne ekološke savjete provode u djelo.

Izvor:www.slavonski-brod.hrVIŠE NA TEMU:
GRAD
SAT
PLANETA
ZEMLJA
TRG
TVRĐAVA

Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Trebaju li maturanti održati tradicionalnu norijadu i ove godine?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na SB Online portalu jer:
više od 130.000 korisnika mjesečno
više od 500.000 otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI