SB Online
Promjena teme
Prijava
Pretraži SB Online

Slavonku taksist u Zagrebu legalno ʼoderaoʼ: Pogledajte koliko joj je naplatio vožnju kraću od 5 kilometara

PRIJE 1 MJESEC
TEKST: SIB

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prilagodba teksta
KONTRAST
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED
SB Online | Slavonku taksist u Zagrebu legalno ʼoderaoʼ: Pogledajte koliko joj je naplatio vožnju kraću od 5 kilometara SB Online | Slavonku taksist u Zagrebu legalno ʼoderaoʼ: Pogledajte koliko joj je naplatio vožnju kraću od 5 kilometara

BRODSKA POLICIJA PROVELA AKCIJU: Evo koliko je ljudi kažnjeno

Zakonom o prijevozu u cestovnom prometu propisano je da autotaksi prijevoznici samostalno utvrđuju cijenu naplate za pružanje autotaksi usluge

PRIJE 1 MJESEC
TEKST: SIB

Prilagodba teksta ▼
KONTRAST
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

Jedna gospođa iz Slavonije javila se redakciji N1 i požalile se da je (pre)skupo platila vožnju taksijem u Zagrebu.
“Stigla sam prijepodne vlakom u Zagreb iz Slavonije, bila sam naručena na pregled u jednoj poliklinici u Vukovarskoj ulici. Inače u Zagrebu koristim tramvaj, ali vlak je kasnio, a imala sam zakazan termin, pa sam odlučila uzeti taksi. U žurbi nisam gledala koji je taksi prijevoznik bio u pitanju. Stigli smo brzo, za manje od 10 minuta, a ta udaljenost nije veća od pet kilometara. Šokiralo me kada je taksist rekao da vožnja košta 45 eura.
Razljutila sam se, pitala ga kako je to moguće i po kojoj to tarifi naplaćuje. U ljutnji sam kazala da mu najradije ne bih platila na što je rekao da neću izaći iz taksija dok ne platim. Naravno, platila sam. Nisam mislila ne platiti, ali sam skupo naučila lekciju jer prije ulaska u taksi nisam pitala koliko vožnja košta, a ni pogledala koji prijevoznik je u pitanju”, ispričala je žena na N1.
Zakonom o prijevozu u cestovnom prometu propisano je da autotaksi prijevoznici samostalno utvrđuju cijenu naplate za pružanje autotaksi usluge. Maksimalna dopuštena cijena naplate za pružanje autotaksi usluge zakonom nije propisana. Ova gospođa je na skupi naučila da "old school" taksisti sa skupim cijenama još uvijek postoje.
“Mislim da je onaj taksist prokužio da nisam iz Zagreba, da sam u žurbi i panici i da ću mu, čak i ako budem ljuta i prigovarala mu, na koncu platiti koliko traži. Tako je i bilo, ali što je previše – previše je”, rekla je.
Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.