SB Online
Promjena teme
Prijava
Pretraži SB Online

Slavonac prijetio sjekirom da će ubiti kćer i nju jer nije dobila plaću

SB Online | Slavonac prijetio sjekirom da će ubiti kćer i nju jer nije dobila plaću SB Online | Slavonac prijetio sjekirom da će ubiti kćer i nju jer nije dobila plaću

Fotografija nije povezana s događajem/Ilustracija

PRIJE 3 MJESECA
TEKST: Glas Slavonije
FOTO: novilist.hr

Prilagodba teksta ▼
KONTRAST
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

Protiv 46-godišnjeg nezaposlenog soboslikara podignuta je optužnica jer je prijetio smrću supruzi i malodobnoj kćeri. Tereti ga se da je 17. listopada prošle godine pijan, u kući u jednom gradu u Slavoniji, revoltiran na suprugu zbog toga što još nije dobila plaću (!?), uz uvrede vikao da će ubiti nju i njihovu maloljetnu kćer. Potom ih je istjerao iz kuće rekavši im da hodaju ispred njega i da idu u ugostiteljski objekt gdje supruga radi, držeći u ruci sjekiru i ponavljajući da će ih obje ubiti.


Tužiteljstvo predlaže sudu da 46-godišnjaka proglasi krivim i osudi ga na deset mjeseci zatvora, no kazna neće biti izvršena ako u roku dvije godine ne počini novo kazneno djelo. Sudu se predlaže da mu se oduzme sjekira jer postoji opravdana bojazan da bi vraćanjem mogla ponovno biti uporabljena za istu svrhu, te da mu se produlje mjere opreza.

Ispitan u policiji i u državnom odvjetništvu, 46-godišnjak je rekao da je toga dana prvo u kući bila svađa i rasprava oko financija. Bio je uznemiren, ljut i razočaran zbog neimaštine i nezaposlenosti, a u to vrijeme je i popio. "Supruga je lagala kako nema broj od poslodavca da ga pita zašto nije uplatio plaću, a znam da ga ima. Sve to me prebacilo", rekao je 46-godišnjak dodavši kako je supruga krenula u kafić po broj mobitela, a on je hodao iza, zagrlivši dijete jednom rukom, a u drugoj je držao sjekiru. "Htio sam sjekirom polupati vrata kafića, i u jednom trenutku je supruga potrčala prema kafiću i pozvala policiju. Kada je došao policajac, shvatio sam što se događa i spustio sam sjekiru", rekao je u svom iskazu 46-godišnjak.

Žrtva je svjedočila da je tog popodneva došla kući s kćeri, no suprug, koji je bio jako pijan, nije im dao da uđu u dvorište. Ponavljao je da hoće novac koji je zaradila. Pokraj njih je prošao susjed i upitao supruga ima li problema, na što mu je optuženi rekao: "Ti si moj prijatelj, ti si u redu, tebi neću ništa." Za to vrijeme su ona i kći ušle u kuću, a kći je otišla u sobu. Suprug je krenuo za kćeri, uhvatio ju za ruku i odvukao u hodnik. Otišao je potom u verandu, uzeo sjekiru i istjerao ih sve van te rekao da idu k njezinu poslodavcu po novac ili će ih pobiti. Kada su došli do kioska, tamo se nalazio mlađi dečko koji je pitao supruga: "Je l‘ se to može riješiti razgovorom?" jer je on držao sjekiru podignutu u visini glave. Suprug je pustio kćer i počeo se unositi prema tom dečku i govoriti mu: "Šta se ti petljaš?" "Iskoristila sam priliku i uspjela nazvati 112 te s kćeri pobjegla u trgovinu. Iz nje sam izašla kada je došla policija", rekla je žrtva.

Djelatnica kioska pokraj kojeg su prolazili rekla je da je gospođa dotrčala, pognula se i telefonirala. Pretpostavlja da je zvala policiju, jer je rekla: “Dođite, ubit će i mene i dijete!” Dok je gospođa bila s te strane kioska i pričala na telefon, s druge strane kioska iz smjera crkve došao je muškarac s djetetom. Djevojčicu je držao lijevom rukom za rame, a u desnoj je držao podignutu sjekiru. Gospođi je govorio: “Ubit ću tebe i malu, kurvo!” nakon čega ju je psovao i vrijeđao. Nakon toga su otišli prema trgovini. 

Izvor:www.glas-slavonije.hrOcijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Vezane teme: