SB Online
Promjena teme
Prijava
Pretraži SB Online

Sam zvao policiju kako pijan ne bi ozlijedio suprugu

SB Online | Sam zvao policiju kako pijan ne bi ozlijedio suprugu SB Online | Sam zvao policiju kako pijan ne bi ozlijedio suprugu

PRIJE 8 MJESECI
TEKST: Glas Slavonije
FOTO: Freepik

Prilagodba teksta ▼
KONTRAST
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

Dvadesetšestogodišnji Slavonac osuđen je na novčanu kaznu zbog nasilnog ponašanja prema supruzi, a ne smije joj ni prići. Nakon što ju je izvrijeđao, sam je nazvao policiju i prijavio se, objašnjavajući im da dođu po njega, jer bi mogao fizički nasrnuti na suprugu.Sud ga je nepravomoćno proglasio krivim jer je 21. srpnja, sat vremena nakon ponoći, u obiteljskoj kući u malom gradu u Slavoniji, pod utjecajem alkohola od 1,69 promila, psovao suprugu: "Je**m ti majku, kravo… j***m ti gospu i cijelu familiju…od***i od mene!‘‘ Psovke je ponovio više puta, što je kod supruge prouzročilo povredu dostojanstva i uznemirenost.

Sud ga je kaznio s 260 eura, no u kaznu će mu se uračunati vrijeme provedeno u pritvoru 21. srpnja s početkom od 5 do 17 sati. To mu se računa kao jedan dan zatvora, tako da mu ostaje platiti 220,18 eura. Kaznu mora platiti u roku od 30 dana od pravomoćnosti presude, a ako u navedenom roku uplati dvije trećine, smatrat će se da je kazna u cijelosti uplaćena. Ako kaznu ne plati, naplatit će mu se prisilno.

Uz novčanu kaznu sud mu je izrekao zaštitnu mjeru približavanja, uznemiravanja ili uhođenja supruge, i to u dvorištu i izvan kuće i na bilo kojem drugom mjestu gdje se ona zatekne, na udaljenosti manjoj od 20 metara u trajanju od tri mjeseca. Za troškove prekršajnog postupka platit će još 29,62 eura, i to za paušalni iznos postupka 19 eura i 10,62 eura za troškove uporabe alkometra.

Glavna rasprava održana je u odsutnosti 26-godišnjaka koji je u spis dostavio pisanu obranu u kojoj u cijelosti priznaje sve i dodaje da mu je žao što je došlo do svađi i vrijeđanja. Napisao je i kako dosada nije osuđivan za navedeni prekršaj i da je navedenog dana bio prilično pijan. Sud je izvršio uvid u zapis o njegovu ispitivanju u policiji 21. srpnja kada je također sve priznao i dodao da se prijavio policiji kako bi ga zadržala u pritvoru i kako ne bi počinio fizičko nasilje prema supruzi.

Pri odmjeravanju vrste i mjere kazne sud je uzeo u obzir stupanj krivnje okrivljenika, težinu počinjenog (ne)djela, ponašanje nakon počinjenog prekršaja te okolnost da dosada nije osuđivan za navedeno djelo. Odluka o mjeri zabrane približavanja, uznemiravanja ili uhođenja žrtve nasilja u obitelji izrečena je Slavoncu, jer po ocjeni suda postoji opasnost da bi okrivljenik mogao ponoviti nasilje u obitelji, te je mjera potrebna kako bi se otklonile okolnosti koje pogoduju i poticajno djeluju na počinjenje novog prekršaja.

Izvor:www.glas-slavonije.hrOcijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Vezane teme: