SB Online
Promjena teme
Prijava
Pretraži SB Online

ŠAHOVSKI TURNIR U SLAVONSKOM BRODU Prvo mjesto osvojio Mato Opačak, treći Matej Bušić iz Brestovca

PRIJE 2 MJESECA
TEKST: I. Tomić
FOTO: ŠKI Hvidra-Brod

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prilagodba teksta
KONTRAST
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED
SB Online | ŠAHOVSKI TURNIR U SLAVONSKOM BRODU Prvo mjesto osvojio Mato Opačak, treći Matej Bušić iz Brestovca SB Online | ŠAHOVSKI TURNIR U SLAVONSKOM BRODU Prvo mjesto osvojio Mato Opačak, treći Matej Bušić iz Brestovca

PRIJE 2 MJESECA
TEKST: I. Tomić
FOTO: ŠKI Hvidra-Brod

Prilagodba teksta ▼
KONTRAST
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

U povodu 29. obljetnice vojno-redarstvene akcije „Bljesak“, u Slavonskom Brodu je održan brzopotezni šahovski turnir. Nastupilo je 20 igrača s područja Brodsko-posavske, Požeško-slavonske i Šibensko-kninske županije, iz Slavonskog Broda, Ruščice, Garčina, Velike Kopanice, Bukovlja, Starog Slatinika, Pleternice, Brestovca i Knina. Turnir je odigran u prostoru Udruge veterana 3. gardijske brigade „Kune“, u organizaciji Šahovskog kluba invalida Hvidra-Brod, pod pokroviteljstvom Ministarstva branitelja Republike Hrvatske. Nakon odane počasti minutom šutnje za poginule i nestale branitelje, nazočne šahiste pozdravio je predsjednik kluba Mato Opačak te je otvorio turnir.

Igralo se po švicarskom sustavu sedam kola, s tempom 7 minuta po igraču, uz dodatne 3 sekunde za svaki odigrani potez. Poslije zanimljivih šahovskih partija, prvo mjesto osvojio je MK Mato Opačak iz ŠKI Hvidra-Brod. Drugo mjesto s istim brojem bodova, ali sa slabijim dodatnim kriterijima, zauzeo je drugokategornik Marko Vranjić iz ŠK Šahovnica (Garčin), a treći je bio drugokategornik Matej Bušić iz ŠK Brestovac s 5 bodova. Najuspješnijim šahistima dodijeljene su medalje, a najboljem plasiranom igraču iz 3. gardijske brigade „Kune“ Ivici Martiću iz ŠK Knin uručena je skulpturica, koje im je uručio Antun Rakić, tajnik Šahovskog kluba invalida Hvidra-Brod. Sudački posao na turniru korektno je odradio državni sudac Mato Opačak.
Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.