SB Online
Promjena teme
Prijava
Pretraži SB Online

ŠAHOVSKI TURNIR “JOSIPOVO 2024“ U RUŠČICI: Prvo mjesto i zlatnu medalju osvojio FM Josip Soldo

PRIJE 1 MJESEC
TEKST: I. Tomić
FOTO: ŠK Rušćica

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prilagodba teksta
KONTRAST
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED
SB Online | ŠAHOVSKI TURNIR “JOSIPOVO 2024“ U RUŠČICI: Prvo mjesto i zlatnu medalju osvojio FM Josip Soldo  SB Online | ŠAHOVSKI TURNIR “JOSIPOVO 2024“ U RUŠČICI: Prvo mjesto i zlatnu medalju osvojio FM Josip Soldo

PRIJE 1 MJESEC
TEKST: I. Tomić
FOTO: ŠK Rušćica

Prilagodba teksta ▼
KONTRAST
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

Šahovski klub „Ruščica” organizirao je u svom prostoru u Ruščici pojedinačni šahovski turnir „Josipovo 2024.” na kojemu je sudjelovalo 14 igrača iz Brodsko-posavske i Požeško-slavonske županije. Nastupili su šahisti iz Ruščice, Starog Slatinika, Pleternice i Brestovca.

Odigrano je 7 kola po  švicarskom sustavu sparivanja,  s tempom 7 minuta po igraču, s  dodatne 3 sekunde za svaki odigrani potez.

 

Nakon borbenih i zanimljivih partija, prvo mjesto sa 6 bodova osvojio je FM Josip Soldo iz ŠK Ruščica, Drugo mjesto zauzeo je drugokategornik Matej Bušić (5) iz ŠK Brestovac, a treće je osvojio trećekategornik Mijo Nikolić (4,5) boda ŠK Ruščica. Pobjedniku je uručena zlatna medalja[K1]  i umjetnička slika Josipa Majića. Drugoplasirani igrač dobio je srebrnu, a trećeplasirani brončanu medalju. Najbolji kadet bio je Filip Vojvodić sa 4 osvojena boda iz ŠK Brestovac. Treba napomenuti da su pobjednik, drugoplasirani i četvrtoplasirani igrač, prvokategornik Marijan Kanjković (4,5) iz  ŠK Vina Markota, s područja Požeštine.

U ime organizatora, medalje je podijelio predsjednik Šahovskog kluba Ruščica Mato Opačak, koji je kao  državni sudac, sa svojim  pomoćnikom županijskim sucem Antunom Rakićem, korektno odradio sudački posao.
Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.