SB Online
Promjena teme
Prijava
Pretraži SB Online

ŠAHOVSKI TURNIR „DANI SJEĆANJA NA VUKOVAR I ŠKABRNJU“ Pobjednik MK Stjepan Damjanović iz ŠK Vina Markota

PRIJE 6 MJESECI
TEKST: I. Tomić
FOTO: ŠKI Hvidra-Brod

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prilagodba teksta
KONTRAST
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED
SB Online | ŠAHOVSKI TURNIR „DANI SJEĆANJA NA VUKOVAR I ŠKABRNJU“ Pobjednik MK Stjepan Damjanović iz ŠK Vina Markota SB Online | ŠAHOVSKI TURNIR „DANI SJEĆANJA NA VUKOVAR I ŠKABRNJU“ Pobjednik MK Stjepan Damjanović iz ŠK Vina Markota

PRIJE 6 MJESECI
TEKST: I. Tomić
FOTO: ŠKI Hvidra-Brod

Prilagodba teksta ▼
KONTRAST
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

Slavonskobrodski Šahovski klub invalida «Hvidra-Brod» bio je dvadeset i pet put domaćin tradicionalnog šahovskog turnira “Dani sjećanja na Vukovar i Škabrnju“, koji se održava u spomen na herojsku borbu i mučeništvo Vukovara i Škabrnje. Predsjednik kluba Mato Opačak pozdravio je prisutne natjecatelje, a šahisti su minutom šutnje odali priznanje poginulim i nestalim braniteljima i ostalima. 
Turnir je organiziran pod pokroviteljstvom Ministarstva branitelja Republike Hrvatske, a odigran je u prostoru Udruge veterana 3. gardijske brigade „Kune“ u Slavonskom Brodu. 
Na turniru je sudjelovalo 19 igrača s područja Brodsko-posavske, Osječko-baranjske i Požeško-slavonske županije, članova klubova iz Slavonskog Broda, Ruščice, Garčina, Strizivojne, Starog Slatinika, Požege, Pleternice i Brestovca.
Igralo se po švicarskom sustavu 7 kola, 7 minuta po igraču, s dodatnih 3 sekunde za svaki odigrani potez. Nakon odigranih zanimljivih i uzbudljivih partija, prvo mjesto sa 6 bodova  osvojio je mladi majstorski kandidat Stjepan Damjanović iz pleterničkog Šahovskog kluba Vina Markota, odnedavno novog drugoligaša. Drugo mjesto zauzeo je drugokategornik Matej Bušić (5,5) iz ŠK Brestovac, a treće prvokategornik Dragan, Pavić (5) iz ŠK Ruščica. Na turniru su sudjelovala i dva FIDE majstora, četvrtoplasirani Josip, Soldo (5) iz ŠK Đuro Đaković, te Branimir Miljević iz Požege, koji je završio na 11. mjestu s 3 boda.
Za prvo, drugo i treće mjesto dodijeljene su medalje, a  podijelio ih je Mato Opačak, predsjednik ŠKI „Hvidra-Brod“ i igrač te državni šahovski sudac. On je je ujedno sudio ovaj turnir, u suradnji  sa svojim pomoćnikom Draganom Pavićem, županijskim šahovskim sucem. Klupski predsjednik naposljetku je zahvalio Ministarstvu branitelja RH na tome što prepoznaje rad vojnoga kluba invalida.Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.