SB Online
Promjena teme
Prijava
Pretraži SB Online

Prijatelja vozio u zatvor pa ʼusputʼ krali u trgovini

SB Online | Prijatelja vozio u zatvor pa ʼusputʼ  krali u trgovini SB Online | Prijatelja vozio u zatvor pa ʼusputʼ  krali u trgovini

PRIJE 1 MJESEC
TEKST: Glas Slavonije
FOTO: Pixabay

Prilagodba teksta ▼
KONTRAST
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

Dva Slavonca osuđena su na po deset mjeseci zatvora zbog krađa po trgovačkim centrima, i to - na putu do zatvora.

Općinski sud u Vukovaru proglasio je krivim 46-godišnjaka i 47-godišnjaka, koji su 15. studenoga 2016. u Bjelovaru zajedno iz dva trgovačka centra uzeli veću količinu robe ukupne vrijednosti nešto veće od 2200 kuna. Dvojac je robu skrivao u odjeću. U jednom trgovačkom centru ukrali su 31 čokoladu Milka od 300 grama, 10 boca raznog alkoholnog pića - Jagermeister, Stock 84, Dingač, Jack Daniel‘s... U drugom trgovačkom centru ukrali su "samo" dvije boce vina Dingač.

U svojoj obrani pred sudom 46-godišnjak je naveo da je toga dana iz prve trgovine uzeo dvije boce alkoholnih pića, što se vidi i na snimci nadzornih kamera, ali sigurno nije uzeo Jack Daniels. On i 47-godišnjak išli su u Zagreb, kako je dodao, jer je on išao na odsluženje kazne zatvora, a ne zna što je namjeravao napraviti s tim alkoholnim pićima "jer je to bilo jako davno i u to doba koristio je supstitucijsku terapiju jer se ‘skidao‘ s droge". Tvrdi kako nisu stali negdje drugdje, nego baš u Bjelovaru, između ostalog zato što je u to doba na više mjesta krao, pa su imali njegovu fotografiju. Oduzete boce vina Dingač bile su kod njega u odjeći, a dvije boce alkoholnih pića bile su u grmlju u blizini prve trgovine i zaštitar iz trgovine ga je vidio kada ih je tamo ostavio. Na upit braniteljice odgovorio je da, osim boca Dingača i onoga što se vidi na snimci iz Bille, nije uzeo čokolade ni druga pića, za koja ga se optužnicom tereti, niti je vidio da ih je njegov prijatelj uzeo.

Njegov prijatelj, 47-godišnjak, sudu je rekao da je vozio 46-godišnjaka svojim automobilom u Zagreb na izdržavanje kazne. Stali su u Bjelovaru jer je automobil bio na rezervi, gotovo su ostali bez goriva, a mislio je da će imati do Zagreba, gdje mu je suputnik trebao dati novac za gorivo da se može vratiti u Slavoniju. Kako nisu imali novac za gorivo, usuglasili su se da će uzeti neka alkoholna pića i prodati ih kako bi mogli nastaviti vožnju. On je bio u prvoj trgovini i uzeo je dvije boce alkoholnog pića, ne sjeća se o kojim se točno pićima radilo, a u drugoj trgovini nije bio, tamo je išao 46-godišnjak i tamo su ga i uhitili. Alkoholna pića koja su uzeli u prvoj trgovini bila su na podu iza vozačeva ili suvozačeva sjedala, ukupno četiri boce, a čokolade koje se navode u optužnici bile su u torbama 46-godišnjaka u prtljažniku. Vozač tvrdi da je te čokolade 46-godišnjak ponio iz Slavonije i on nije znao što je u torbama.

Izvor:www.glas-slavonije.hrOcijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Vezane teme: