Predstavljeni kandidati HDS-a u Novoj Gradiški

FOTO: radiong.hr

14.3.2021. | 09:04 | RadioNG.hr
IZVOR: radiong.hr
Pregleda: 2529

U subotu, 13. ožujka, u prostorijama Hrvatske demokršćanske stranke u Novoj Gradiški održana je,  u skladu s epidemiološkim mjerama,  tiskovna konferencija na kojoj su predstavljeni članovi HDS-a iz općina i gradova Brodsko-posavske županije – kandidati stranke na predstojećim lokalnim izborima.  Budući da je riječ o članovima Hrvatske demokršćanske stranke, a u korizmi smo, rečeno je da je predstavljanje kandidata upriličeno sada, dok nismo „dublje“ ušli u korizmu,  a poslije Uskrsa uslijedit će druge predizborne aktivnosti i upoznavanje s programima.

Na početku je sve pozdravio Vlado Hruban, predsjednik Podružnice HDS-a Brodsko-posavske županije i naglasio kako na području županije djeluje 14 ogranaka s oko 600 članova među kojima je najviše mladih (oko 70%), a brojčano je najviše žena, čime se Podružnica može pohvaliti. Kandidatima – nositeljima lista HDS-a poželio je uspjeh na izborima.

Gost tiskovne konferencije bio je Davor Vukmirić, prvi dopredsjednik Hrvatske demokršćanske stranke koji je pozdravio okupljene u ime Gorana Dodiga, predsjednika stranke i njegovog zamjenika, Branka Hrga te u svoje osobno. Rekao je kako  članove HDS-a povezuju vrijednosti međusobnog poštovanja i uzajamnog uvažavanja na temelju kršćanskih vrijednosti, tradicije i svega što su nas naučili  naši pretci. Sve to treba pretočiti i u  infrastrukturnu izgradnju ovih prostora. Naglasio je kako je u središtu programa HDS-a čovjek, koji će uložiti  vrijeme, novac i rad kako bi ne samo on, nego i njegovi nasljednici ostali na prostoru Slavonije i živjeli životom dostojnim čovjeka, kroz projekte, ulaganja u infrastrukturu, zapošljavanje, vrjednovanje obitelji…


Zatim su predstavljeni kandidati za predstojeće lokalne izbore:  Antonio Dujmić bit će nositelj liste HDS-a za Općinsko vijeće Okučana, Ivica Lukačević  za Općinsko vijeće Starog Petrovog Sela,  Slaven Seronček za Općinsko vijeće Sibinja, Aleksandra Andrijanić za Općinsko vijeće Gornje Vrbe, Ines Poličić za Općinsko vijeće Garčina. Mario Magdić bit će nositelj liste HDS-a  za Gradsko vijeće Nove Gradiške, Antonija Iličić   za Gradsko vijeće Slavonskoga Broda, Vlado Hruban –  nositelj liste  HDS-a za Županijsku skupštinu Brodsko-posavske županije. O radu ogranka u Gornjoj Vrbi govorila je Sandra Konstadinović,  koja je i podpredsjednica Podružnice HDS-a BPŽ,  a o gradskom ogranku Nova Gradiška i pripremi programa za izbore  Matija Tomljanović iz Nove Gradiške.

Svi kandidati na predstojećim izborima i gosti skupa založili su se za zaustavljanje iseljavanja mladih iz Slavonije i BPŽ, za  otvaranje novih radnih mjesta, za bolje uvjete života u gradovima, za veću povezanost sela i grada kroz unaprjeđenje poljoprivrede. Naglašene su i prednosti življenja na selu: prirodno okruženje, manje gužve i onečišćenja, zdravija prehrana, čuvanje tradicije i baštine. U Sl Brodu žele i ekološki čist grad, u Novoj Gradiški  potaknut će  mlade ljude neka  pokrenu grad i ostvare preduvjete za bolji život u njemu.

Sve to sadržavat će i programi ogranaka HDS-a u gradovima i općinama županije,  pa je prvi dopredsjednik Vukmirić svima poželio njihovu uspješnu pripremu, a na svemu što čine zahvalio je na kraju predsjednik Podružnice u BPŽ, Hruban.

Tekst i fotografije: Višnja Mikić

Izvor: radiong.hr


VIŠE NA TEMU:
HDS
KANDIDATI
NOVA GRADIŠKA

Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Trebaju li maturanti održati tradicionalnu norijadu i ove godine?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na SB Online portalu jer:
više od 130.000 korisnika mjesečno
više od 500.000 otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI