SB Online
Promjena teme
Prijava
Pretraži SB Online

Predstavljena oznaka kvalitete obiteljskog smještaja „Dobar gazda“

PRIJE 3 MJESECA
TEKST: Grad SB

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prilagodba teksta
KONTRAST
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED
SB Online | Predstavljena oznaka kvalitete obiteljskog smještaja „Dobar gazda“ SB Online | Predstavljena oznaka kvalitete obiteljskog smještaja „Dobar gazda“

PRIJE 3 MJESECA
TEKST: Grad SB

Prilagodba teksta ▼
KONTRAST
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

Turistička zajednica područja „Slavonski Brod – Posavina“ i Ekonomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Katedra za turizam, nastavljaju provoditi projekt „Uspostave sustava dodjele oznaka kvalitete za objekte obiteljskog smještaja na području grada Slavonskog Broda - Posavina“ koji je započeo u ožujku 2022. godine. Kao nastavak projekta danas u velikoj vijećnici Grada Slavonskog Broda profesor Darko Prebežac i Andrija Previšić prezentirali su proces dodjele kvalitete te koristi koje će vlasnici obiteljskog smještaja imati od dodjele oznake kvalitete „Dobar gazda“.

Njih je s radošću primio gradonačelnik Mirko Duspara koji im je poželio sreću u radu, a direktorica Turističke zajednice Slavonski Brod - Posavina Biljana Lončarić predstavila je idući korak projekta i izrazila je nadu da će se na javni poziv za dobivanje oznake kvalitete prijaviti veliki broj vlasnika obiteljskog smještaja, obzirom na to da će nositelji ovog standarda od istog imati određene benefite.

Javni natječaj za prijavu za ostvarenje te oznake objavit će se početkom godine, a moći će ga ostvariti apartmani koji rade godinu dana. Oznaka kvalitete obiteljskog smještaja dodjeljivat će se na tri godine, a označavat će kvalitetu i standard te sadržavati priručnike za pomoć u komunikaciji i marketingu. Trenutno na našem području posluje 116 objekata koji pružaju uslugu smještaja, od čega 98 ulazi u kategoriju obiteljskog smještaja. Do sada je u turističkoj zajednici područja "Slavonski Brod - Posavina" ostvareno 47.870 noćenja što je povećanje od 24, 49 % u odnosu na isto razdoblje 2022., odnosno povećanje od 16,44 % na isto razdoblje pretpandemijske 2019.
 Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.