SB Online
Promjena teme
Prijava
Pretraži SB Online

POŽEŽANI NA JADRANU: Obitelj Čuljak širi poslovno carstvo obogaćujući gastronomsku ponudu i turizam Biograda na moru

PRIJE 3 TJEDNA
TEKST: Jelenko Topić

Prijavite se da možete ocijeniti galeriju. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

PRIJE 3 TJEDNA
TEKST: Jelenko Topić

Mirni i lijepi srednjodalmatinski grad Biograd na moru smješten je uz samo Jadransko more između naša dva poznata grada Šibenika i Zadra. U njemu već gotovo četrdeset godina živi požeška obitelj Čuljak baveći se ugostiteljstvom gdje su se dokazali izuzetno dobrom gastronomijom, te odnosom prema ljudima.
Glava obitelji je Vinko Čuljak koji je u Biograd došao daleke 1986. godine otvorivši sa braćom restoran Liburniju koji je u kratkom vremenskom roku postao omiljena destinacija brojnih tamošnjih ljudi, ali i turista iz svih krajeva naše zemlje i inozemstva. Restoran je postao poznat po kvaliteti domaćih specijaliteta čemu je pečat naravno dao Vinko spravljajući morske specijalitete, ali i one iz rodnog kraja jer nije žalio truda odlazeći u najranijim satima na biogradsku tržnicu kako bi za kuhinju restorana odabrao i nabavio najbolje namirnice. Tijekom ratnih godina restoran je bio zatvoren, a 1997. godine ga je renovirao i ponovno samostalno pokrenuo. No, na tomu nije stao.


Dvadesetak godina kasnije dokazujući svoje poslovne sposobnosti i osjećaj za potrebe te sredine otvorio je Villu Astoria kao aparthotel sa 11 studio apartmana, a prije dvije godine i Astoria Residence sa još 8 studio apartmana, tako da ti objekti raspolažu sa 18 studio apartmana, odnosno 54 ležaja. Oba objekti su smještena u neposrednoj blizini plaže Soline.
Protekle godine krenuli su u projekt Navis u sklopu objekata Villa Astoria i Astoria Residence, koji nakon dugogodišnjeg iskustva i rada uz svog oca Vinka ostvaruje njegova kćer Anamaria udana Šarić.
-Navis je a la cart restoran, tipa casual dining-a, uz svježu sezonsku ima i stalnu ponudu lokalnih namirnica. Osnova kuhinje je mediteranska s naglaskom na stare recepte u nešto modernijoj verziji i prezentaciji na tanjuru – ističe mag. oec. Anamaria Šarić.


Gastronomski stručnjaci su Navis nazvali oazom ljubavi prema hrani tvrdeći da je Navis više od restorana, te priča o strasti prema autentičnoj lokalnoj kuhinji mediteranskog stila koja je ovu obitelj inspirirala da otvore vrata svoga doma i podijele s gostima neizrecivu ljubav prema okusima, mirisima i teksturama. Svaka delicija koju stvaraju, a to potvrđuju mnogobrojni posjetitelji objekta, nosi pečat pažnje, kreativnosti, truda i posvećenosti. Riječ je o mjestu gdje se spajaju vrhunska kulinarska umjetnost i estetski užitak kako bi stvorili iskustvo koje će ostati zauvijek urezano u pamćenje gostiju.
-Pripremamo poseban meni pun ukusnih iznenađenja i pažljivo odabranih lokalnih sastojaka. Zajedno s nama zakoračite u gastronomsku avanturu užitaka za svako nepce. Otkrijte savršen spoj tradicije i inovacije! Naš restoran donosi vam najbolje od oba svijeta - tradicionalna jela s modernim twistom koja će vas oduševiti! – poruka je ljubaznih vlasnika i osoblja Navisa.


Navis stalno radi tijekom sezone godišnjih odmora tj. kroz ljetne mjesece lipanj, srpanj, kolovoz i rujan, poslužuje ručak i večeru od 12 do 23 sata, a ukupnog je kapaciteta 80 sjedećih mjesta. A sada riječ-dvije i o smještajnim objektima u vlasništvu ove uspješne obitelji koja je ravnicu zamijenila morskim krajolikom.
Studio apartmani Villa Astoria i astoria Residence smješteni su u mirnom dijelu Biograda, a moderno su i dizajnerski opremljeni kako bi gostima osigurali ugodan boravak. Svaki apartman ima veliki bračni krevet, potpuno opremljenu kuhinju, blagovaonicu, vlastitu kupaonicu s tušem i vlastiti balkon. 
-Za naše male goste osiguravamo baby krevetić i stolicu za hranjenje bez naknade. Apartmani su opremljeni klima-uređajem i imaju neograničen besplatni Wi-Fi. Parking je za sve goste potpuno besplatan, a uz dodatnu naknadu nudimo i uslugu prijevoza radi dobre povezanosti sa zračnom lukom - zaključila je Anamaria, koja se svojevremeno u rodnom kraju uspješno bavila glazbom nastupajući i na požeškim Zlatnim žicama Slavonije, no život ju je odveo u biznis što je teško povezati za pjevačkom karijerom. Dodaje da su u njihovim objektima za vrijeme godišnjeg odmora ili u drugim prigodama na raspolaganju brojne sportsko-rekreativne aktivnosti kao što su bicikliranje, jedrenje, vožnja buggijem, ronjenje, kupanje, vodeni sportovi, teniski tereni i drugo.
Za sve informacije o korištenju navedenih ekskluzivnih objekta kontakt mobitel je 092 290 1381, zatim e-mail adresa culjak.anamaria@gmail.com, a možete više detalja saznati na adresi https://www.villa-astoria.com/hr ili facebook stranici navis konoba. Ocijenite galeriju

Prijavite se da možete ocijeniti ovu galeriju. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovu galeriju. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.