SB Online
Promjena teme
Prijava
Pretraži SB Online

Povijesni plasman Hrvatske nogometne reprezentacije gradonačelnika: Pogotkom Josipa Budimira Hrvatska pobijedila Slovačku te osigurala ulazak u polufinale!

PRIJE 2 MJESECA
TEKST: D. Krstanović

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prilagodba teksta
KONTRAST
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED
SB Online | Povijesni plasman Hrvatske nogometne reprezentacije gradonačelnika: Pogotkom Josipa Budimira Hrvatska pobijedila Slovačku te osigurala ulazak u polufinale! SB Online | Povijesni plasman Hrvatske nogometne reprezentacije gradonačelnika: Pogotkom Josipa Budimira Hrvatska pobijedila Slovačku te osigurala ulazak u polufinale!

PRIJE 2 MJESECA
TEKST: D. Krstanović

Prilagodba teksta ▼
KONTRAST
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

Pogotkom Josipa Budimira Hrvatska je pobijedila Slovačku te osigurala ulazak u polufinale EU prvenstva gradonačelnika u Leipzigu.
Hrvatsku je u četvrtfinalu čekao najteži mogući protivnik, Slovačka, koja je pobjednik na posljednja dva EU prvenstva te su na ovom postigli 25 golova do sada, a primili samo 1. Gotovo cijelu utakmicu Slovačka je bila bolja momčad te je Hrvatska rijetko prelazila na njihovu polovicu. Igralo se praktički na jedan gol i Hrvatska je zaista „teško živjela“.
U jeku napada Slovaka odličnim solo prodorom Josip Budimir matira gostujućeg vratara i donosi sebi 8 pogodak, a Hrvatskoj povijesni plasman u polufinale. Utakmicu je obilježilo i veliko naguravanje u posljednjim minutama što sigurno ne karakterizira ovo natjecanje no ipak pokazuje koliko je ulog velik na istom.
Slovačka je izgubila nakon 15 pobjeda u nizu, a Hrvatska opet pokazala srce i hrabrost kada je najteže i protiv značajno nadmoćnijeg protivnika. Valja napomenuti kako Slovačka ima 3.000 gradonačelnika, Njemačka 11.000, Italija 8.000, a Hrvatska samo 128. Stoga je postignuti uspjeh samim time još veći.
U polufinalu Hrvatsku čeka Rumunjska koja u svojim redovima ima igrača koji su igrali Ligu prvaka i sigurno će biti težak protivnik za Hrvatsku. Kako će biti u polufinalnoj utakmici koja se danas odigrava ostaje za vidjeti.



Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.