SB Online
Promjena teme
Prijava
Pretraži SB Online

Potpisani ugovori o najmu stana uz mogućnost otkupa za mlade obitelji

SB Online | Potpisani ugovori o najmu stana uz mogućnost otkupa za mlade obitelji SB Online | Potpisani ugovori o najmu stana uz mogućnost otkupa za mlade obitelji

PRIJE 6 MJESECI
TEKST: Grad Slavonski Brod
FOTO: Grad Slavonski Brod

Prilagodba teksta ▼
KONTRAST
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

U Naselju Marka Majstorovića u zgradu (G i H) ugovor o najmu novoizgrađenih stanova uz mogućnost otkupa u vlasništvu Grada Slavonskog Broda uz gradonačelnika Mirka Dusparu potpisalo je još devet obitelji koji su izabrali Slavonski Brod za grad gdje žele stvoriti dom. Pomoću ovog jedinstvenog projekta stambene politike u Hrvatskoj Grad Slavonski Brod uselio je ukupno 44 obitelji u naselje gdje mlade obitelji bez kreditnog zaduživanja rješavaju svoje stambeno pitanje i ostaju živjeti  u gradu.

Zahvaljujući ovoj demografskoj mjeri, mlade obitelji plaćaju mjesečni najam gradskog stana te nakon deset godina stan mogu otkupiti od Grada pri čemu im se sve do tada uplaćene mjesečne najamnine uračunavaju u otkupnu cijenu stana bez ikakvih kamata.

Dvije obitelji sele se u Slavonski Brod iz Našica i Požege, a dvije obitelji iščekuju prinovu u novom domu. U sklopu novih zgrada nalaze se dva stana prilagođena osobama s invaliditetom. Riječ je o trosobnim stanovima ukupne površine oko 64 m2, a za jedan će se uskoro raspisati novi natječaj.

Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Vezane teme: