SB Online
Promjena teme
Prijava
Pretraži SB Online

PONOSNO OBJAVLJUJEMO! Kornelija Kvesić primila nagradu Franjo Bučar

SB Online | PONOSNO OBJAVLJUJEMO! Kornelija Kvesić primila nagradu Franjo Bučar SB Online | PONOSNO OBJAVLJUJEMO! Kornelija Kvesić primila nagradu Franjo Bučar

PRIJE 3 MJESECA
TEKST: SBonline
FOTO: privatni album

Prilagodba teksta ▼
KONTRAST
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

Danas su u Hrvatskom saboru svečano dodijeljena priznanja za državne nagrade i nagrade za životno djelo Franjo Bučar.

Među 15 odabranih je i Brođanka Kornelija Kvesić, bivša košarkašica, osvajačica i srebrne olimpijske medalje s Olimpijskih igara, te žena koja i danas živi košarku. Nagrade su laureatima uručili predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković i ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac.

Nagradu za životno djelo Slavko Trninić dobio je zbog iznimnog doprinosa u stvaranju vrhunskih trenera i košarkaša, kao i na znanstvenom području kineziologije, Nikola Pilić za sva svoja postignuća koje je ostvario kao jedan od najboljih hrvatskih tenisača i trenera tenisa svih vremena, a Damir Šolman kao nositelj olimpijskih medalja s iznimnom košarkaškom karijerom.

FOTO)

Osim Korenelije Kvesič godišnje Državne nagrade za sport Franjo Bučar pripale su još i Josipu Šojatu, Ivici Jeliću, Josipu Reiću, Tigranu Goričkom, Zlatku Žagmešteru, Ivanu Katanušiću, Josipu Vrliću, Mladenu Drnasinu, Damiru Poliću, Iliji Matijeviću i Veslačkom klubu Krka Šibenik.
 Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Vezane teme: