SB Online
Promjena teme
Prijava
Pretraži SB Online

Policijski službenici stekli nova znanja sa ciljem spašavanja ljudskih života, a posebno na vodenim površinama

SB Online | Policijski službenici stekli nova znanja sa ciljem spašavanja ljudskih života, a posebno na vodenim površinama SB Online | Policijski službenici stekli nova znanja sa ciljem spašavanja ljudskih života, a posebno na vodenim površinama

PRIJE 3 MJESECA
TEKST: PU brodsko-posavska
FOTO: PU brodsko-posavska

Prilagodba teksta ▼
KONTRAST
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

Policijska uprava brodsko-posavska je u suradnji sa Hrvatskim Crvenim Križem organizirala tečaj za spasioce na kojem su sudjelovali policijski službenici. Tečaj se proveo od 13. do 17. studenoga 2023. godine, a sastojao se od teoretskih i praktičnih sastavnica spašavanja i pružanja prve pomoći. Prethodilo mu je testiranje, te su policijski službenici morali isplivati 400 metara za manje od 8 minuta, te roniti 25 metara u daljinu.

Policijski službenici linije rada interventne i granične policije  su tijekom pet dana usvojili razna znanja koja će im biti od velike pomoći u daljnjem radu kao dio kontinuiranog obrazovanja u sklopu profesionalnog razvoja.

Pokazali su iznimno zalaganje i trud, a po završetku pristupili su testiranju - simulaciji ozljeda i spašavanju osoba koje su uspješno svladali, te su im djelatnici Hrvatskog Crvenog Križa i dr.sc. Alen Sekelj, dr.med. uručili certifikate.

Provedba tečaja i stjecanje novih znanja jedan je načina prevencije nesretnih događaja na vodi i rizika od utapanja.Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Vezane teme: