Policija u kamionu pronašla 30 osoba

Granični prijelaz
(FOTO: PU brodsko-posavska)

14.3.2023. | 18:17 | PU brodsko-posavske
IZVOR: PU brodsko-posavske
Pregleda: 1050

Na graničnom prijelazu Stara Gradiška, dana 13. ožujka, oko 22.15 sati, na ulazu u Republiku Hrvatsku, policijski i carinski službenici kontrolirali su teretni automobil s priključnim vozilom kojim je upravljao 28-godišnji državljanin Republike Hrvatske.

Zbog sumnje da se u priključnom vozilu nalaze skrivene osobe, obavljena je detaljna kontrola, kojom prilikom je u tovarnom prostoru priključnog vozila između paleta s robom pronađeno 30 osoba.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je 28-godišnjak iz koristoljublja omogućio stranim državljanima nedozvoljen ulazak u Republiku Hrvatsku. Utvrđeno je da se radi o 30 državljana Republike Turske, kojima je sukladno odredbama Zakona o strancima odbijen ulazak u Republiku Hrvatsku te su vraćeni u Bosnu i Hercegovinu.


Policijski službenici su 28-godišnjaka uz kaznenu prijavu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djelaprotuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnice Šengenskog sporazumapredali pritvorskom nadzorniku Policijske uprave brodsko-posavske.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Trebaju li maturanti održati tradicionalnu norijadu i ove godine?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na SB Online portalu jer:
više od 130.000 korisnika mjesečno
više od 500.000 otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI