SB Online
Promjena teme
Prijava
Pretraži SB Online

Policija radi punom parom. Spriječeno nekoliko krijumčarenja osoba

SB Online | Policija radi punom parom. Spriječeno nekoliko krijumčarenja osoba SB Online | Policija radi punom parom. Spriječeno nekoliko krijumčarenja osoba

Fotografija nije povezana s događajem/Ilustracija

PRIJE 1 MJESEC
TEKST: PU brodsko-posavska
FOTO: PU sisačko-moslavačka

Prilagodba teksta ▼
KONTRAST
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

Nakon nedavnog uhićenja četvorice krijumčara (Privedena i uhićena još četvorica krijumčara), policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske su ponovno spriječili još pet slučajeva krijumčarenja osoba te uhitili šest krijumčara. 
U nedjelju, 9. lipnja, u noćnim satima, na autocesti A3, u blizini Slavonskog Broda, kontroliran je osobni automobil zagrebačkih registracijskih oznaka, kojim je upravljao 45-godišnjak (državljanin Bosne i Hercegovine), a u kojem je uočeno više stranih državljana koji su nezakonito ušli u Republiku Hrvatsku. 
Istoga dana u jutarnjim satima, na graničnom prijelazu Stara Gradiška, na ulazu u Republiku Hrvatsku, kontroliran je teretni automobil, kojim je upravljao 42-godišnjak, dok se s istim u automobilu nalazio 28-godišnjak (obojica državljani Bosne i Hercegovine). U zajedničkoj suradnji policije i carine prilikom pregleda unutrašnjosti prikolice uočeno je više osoba koji su izbjegavali graničnu kontrolu. 
 
Također 9. lipnja, u poslijepodnevnim satima, na autocesti A3, policijski službenici su kontrolirali osobni automobil (nacionalnih registracijskih oznaka Republike Srbije), kojim je upravljao 38-godišnji državljanin Republike Srbije, a u kojem je uočeno više stranih državljana koji su nezakonito ušli u Republiku Hrvatsku. 
 
Na graničnom prijelazu Stara Gradiška, u ponedjeljak 10. lipnja, oko 1 sat, na ulazu u Republiku Hrvatsku, kontroliran je teretni automobil (bosansko-hercegovačkih nacionalnih registracijskih oznaka) kojim je upravljao 35-godišnjak (državljanin Bosne i Hercegovine). Pregledom tovarnog prostora priključnog vozila u zajedničkoj suradnji policije i carine, a pomoću uređaja za detekciju otkucaja srca, između robe koja se prevozila, otkriveno je više osoba (stranih državljana) koje su izbjegavale graničnu kontrolu. 
 
Nadalje, istog dana, 10. lipnja oko podneva, na autocesti A3 (okučansko područje), policijski službenici su kontrolirali kombi vozilo njemačkih nacionalnih registracijskih oznaka, kojim je upravljao 32-godišnji rumunjski državljanin koji je prevozio više stranih državljana koji su nezakonito ušli u Republiku Hrvatsku.
 
Kriminalističkim istraživanjem nad svim osobama je utvrđeno da su iz koristoljublja, sukladno prethodnom dogovoru sa nepoznatim osobama, primili u automobile strane državljane koji su nezakonito ušli u Republiku Hrvatsku namjeravajući ih prevesti u unutrašnjost Republike Hrvatske, odnosno do Zagreba. Kod dvojice osumnjičenih muškaraca (35 i 28) je pronađena bejzbol palica i nož skakavac, koje nisu na graničnom prijelazu prijavili policiji niti carini te su prekršajno prijavljeni zbog prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana. 
 
Također je u sklopu kriminalističkog istraživanja kod 45-godišnjaka pronađeno i oduzeto 6,10 grama droge kokain, 1,10 grama droge marihuane i 0,40 grama droge heroin te je prekršajno prijavljen zbog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droge. 
 
Policijski službenici su šestoricu osumnjičenih uz kaznene prijave zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma predali pritvorskom nadzorniku Policijske uprave brodsko-posavske. 
Prema stranim državljanima je proveden postupak sukladno odredbama Zakona o međunarodnoj i privremenoj zaštiti i Zakona o strancima.Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Vezane teme: