SB Online
Promjena teme
Prijava
Pretraži SB Online

Policija poremetila planove krijumčarima

PRIJE 3 TJEDNA
TEKST: PU brodsko-posavska
FOTO: Arhiva

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prilagodba teksta
KONTRAST
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED
SB Online | Policija poremetila planove krijumčarima  SB Online | Policija poremetila planove krijumčarima

PRIJE 3 TJEDNA
TEKST: PU brodsko-posavska
FOTO: Arhiva

Prilagodba teksta ▼
KONTRAST
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

U nastavku pojačanih nadzora državne granice i aktivnosti sprječavanja krijumčarenja osoba, policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske, unazad dva dana, uhitili su sedam krijumčara zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela iz čl. 326 Kaznenog zakona.
Dana 2. srpnja, u jutarnjim satima, u blizini Slavonskog Broda, kontrolirali su kombi vozilo bugarskih nacionalnih registracijskih oznaka u kojem se nalazilo više stranih državljana, koji su nezakonito ušli u Republiku Hrvatsku. Vozilom je upravljao 22-godišnji rumunjski državljanin, dok se sa istim u vozilu nalazio 46-godišnjak i 55-godišnjak (obojica rumunjski državljani).
Dana 3. srpnja, oko podne, na autocesti A3, policijski službenici kontrolirali su osobni automobil britanskih nacionalnih registracijskih oznaka i broja, kojim je upravljao 35-godišnji rumunjski državljanin. U unutrašnjosti automobila je uočeno više stranih državljana za koje je utvrđeno da su na nezakonit način ušli u Republiku Hrvatsku.
Kriminalističkim istraživanjem je utvrđena sumnja da su 22-godišnjak, 46-godišnjak, 55-godišnjak i 35-godišnjak, sukladno prethodnom dogovoru s nepoznatim osobama iz koristoljublja u automobile primili strane državljane, koji su nezakonito ušli u Republiku Hrvatsku, u namjeri da ih prevezu do dogovorenog odredišta. Osumnjičeni su uz kaznene prijave zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog prostora, predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave brodsko-posavske. Prema stranim državljanima je proveden postupak sukladno odredbama Zakona o međunarodnoj i privremenoj zaštiti te Zakona o strancima. 
Nadalje, dana 3. srpnja, u poslijepodnevnim satima, zapadno od Slavonskog Broda, kontrolirano je vozilo švicarskih nacionalnih registracijskih oznaka kojim je upravljao 22-godišnji švicarski državljanin, dok se sa istim u vozilu nalazio 21-godišnji turski državljanin. Dana 4. srpnja, u noćnim satima, kontroliran je osobni automobil zagrebačkih registracijskih oznaka, kojim je upravljala 22-godišnja hrvatska državljanka. Troje navedenih su uhićeni zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela iz čl. 326 Kaznenog zakona te se nastavlja daljnji rad i kriminalističko istraživanje nad istima, a nakon kojega će policijski službenici podnijeti odgovarajuća pismena nadležnom tijelu. Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.