SB Online
Promjena teme
Prijava
Pretraži SB Online

Policija oduzela ʼhrpuʼ droge

SB Online | Policija oduzela ʼhrpuʼ droge SB Online | Policija oduzela ʼhrpuʼ droge

Fotografija nije povezana s događajem/Ilustracija

PRIJE 1 MJESEC
TEKST: PU brodsko-posavske
FOTO: PU brodsko-posavska

Prilagodba teksta ▼
KONTRAST
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

Dana 16. travnja, oko 0,40 sati, na graničnom prijelazu Stara Gradiška, prilikom nadzora osobnog automobila i vozača u dobi od 29 (državljanin Bosne i Hercegovine), policijski službenici su od istoga oduzeli 4,61 gram droge amfetamin. Policijski službenici su 29-godišnjaku izdali prekršajni nalog zbog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droge te su mu odbili ulazak u Republiku Hrvatsku radi neispunjavanja uvjeta ulaska sukladno odredbama Zakona o šengenskim granicama. 

Na području Slavonskog Broda, dana 15. travnja, oko 21.30 sati, 32-godišnjak je u alkoholiziranom stanju bez posebnog povoda narušavao javni red i mir vičući na zaposlenicu te je razbio čašu, udaljivši se iz objekta. Policijski službenici su ga na ulici (Svačićeva ulica) uhitili i priveli u policijsku postaju. Alkotestom je u njegovu organizmu očitana koncentracija alkohola u iznosu od 1,86 promila. U sklopu kriminalističkog istraživanja od 32-godišnjaka je oduzeto 0,63 grama droge marihuane. Prije zadržavanja u prostorijama policije navedenog su pregledali liječnici i konstatirali da je sposoban za daljnji postupak u policiji. Policijski službenici protiv 32-godišnjaka podnose optužni prijedlog Općinskom sudu u Slavonskom Brodu zbog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira i Zakona o suzbijanju zlouporabe droge.

Nadalje, policijski i carinski službenici su (dana 14. travnja), na graničnom prijelazu Slavonski Brod, u poslijepodnevnim satima, kontrolirajući osobni automobil (njemačkih nacionalnih registracijskih oznaka) i putnike, kod 31-godišnjeg državljanina Bosne i Hercegovine pronašli i oduzeli 6 sjemenki biljke kanabis i 5 bočica (raznih zapremnina) u kojima se nalazilo ulje kanabisa. Policijski službenici su 31-godišnjaku uručili prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droge. 

Policijski službenici Policijske postaje Nova Gradiška su prethodno (12. travnja, u 14.50), kontrolirajući 21-godišnjaka od istoga oduzeli 0,7 grama droge MDMA, protiv kojeg podnose optužni prijedlog Općinskom sudu u Slavonskom Brodu Stalna služba u Novoj Gradiški. 
 Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Vezane teme: