SB Online
Promjena teme
Prijava
Pretraži SB Online

POČINJU VELIK RADOVI KOD SL. BRODA: Ovo su upute za vozače

PRIJE 2 TJEDNA
TEKST: Index.hr

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prilagodba teksta
KONTRAST
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED
SB Online | POČINJU VELIK RADOVI KOD SL. BRODA: Ovo su upute za vozače SB Online | POČINJU VELIK RADOVI KOD SL. BRODA: Ovo su upute za vozače

PRIJE 2 TJEDNA
TEKST: Index.hr

Prilagodba teksta ▼
KONTRAST
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

Započinje velika sanacija kolnika u smjeru Lipovca i zamjene odbojne ograde na oba kolnika na tri lokacije između dionica Nova Gradiška – Slavonski Brod zapad na autocesti A3, priopćili su danas iz Hrvatskih autocesta (HAC).

Radovi na tri dionice Kako se radi o opsežnim i kompleksnim zahvatima, radovi na ovoj dionici odvijat će se u više faza. Prva faza će obuhvatiti tri dionice, u dužini od 15 km od ukupno 44 km, koliko se ukupno planira sanirati, objavio je HAC.

S obzirom na to da se radi o radovima koji se izvode pod prometom, nužno je uspostaviti i regulaciju prometa. Već je dio pripremnih radova izveden, kao što je proširenje službenih prolaza te ojačanja kolnika u smjeru Zagreba, a sve u cilju sigurnijeg vođenja ukupnog prometa tim kolnikom u vrijeme trajanja radova na kolniku u smjeru Lipovca, stoji u priopćenju.

Kako će se odvijati promet? U utorak, prvi dan uspostave privremene regulacije prometa, za promet će biti zatvorene preticajne trake u oba smjera, a promet će se voditi voznim trakama. Sljedećih pet dana na kolniku u smjeru Zagreba postavljat će se betonska New Jersey ograda za razdvajanje smjerova kretanja vozila, a promet će se odvijati dvosmjerno kolnikom u smjeru Lipovca.

U ponedjeljak, 8. travnja, predviđeno je dvosmjerni promet preusmjeriti na kolnik u smjeru Zagreba te nakon toga započinju radovi kompletne sanacije kolnika u smjeru Lipovca.

Na ovim dionicama projektom sanacije, a u cilju sprječavanja daljnjeg propadanja konstrukcije, bit će u cijelosti zamijenjena kolnička konstrukcija na voznoj, preticajnoj i zaustavnoj traci. U sklopu predmetnih radova zamijenit će se i postojeća dotrajala elastična odbojna ograda.

Radovi na ovim dionicama odvijat će se sve dane u tjednu, uključujući i blagdane i praznike, za vrijeme dnevne vidljivosti. Uz povoljne vremenske uvjete, rok sanacije ovih 15 km je 60 dana, navodi HAC.

Promet će biti otežan S obzirom na prometna opterećenja te starost ove dionice, koja je zadnji puta sustavno obnavljana prije gotovo 20 godina, ona zahtijeva i periodičke velike zahvate obnove.

Zbog kompleksnosti radova i gustoće prometa na ovom dijelu autoceste A3, za vrijeme trajanja radova promet ovim dionicama bit će otežan. Svim korisnicima koji svakodnevno koriste ovu dionicu, preporuka je koristiti alternativne pravce, objavile su Hrvatske autoceste.

S obzirom na duljinu privremenih regulacija prometa, iz HAC-a mole korisnike za dodatan oprez i poštivanje prometnih znakova. 

Kako do informacija? Molimo sve korisnike da prije putovanja provjere stanje na cestama na prometnom servisu HAK-a ili web stranici HAC-a. U slučaju izvanrednih situacija u prometu, korisnike će se obavijestiti putem prometnog servisa HAK-a i radio postaja, stoga je važno uključiti radioprijamnik u sustav informiranja o stanju u prometu (RDS), stoji u priopćenju.

Korisnicima je za sve dodatne informacije na raspolaganju i besplatni info telefon 0800 0422, zaključuje se u priopćenju HAC-a.Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.