SB Online
Promjena teme
Prijava
Pretraži SB Online

POČELO JE: Trgovci zbog mjera počeli ograničavati broj namirnica koje osoba može kupiti

PRIJE 1 GODINU
TEKST: Jutarnji.hr/Jutarnji.hr

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prilagodba teksta
KONTRAST
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED
SB Online | POČELO JE: Trgovci zbog mjera počeli ograničavati broj namirnica koje osoba može kupiti SB Online | POČELO JE: Trgovci zbog mjera počeli ograničavati broj namirnica koje osoba može kupiti

PRIJE 1 GODINU
TEKST: Jutarnji.hr/Jutarnji.hr

Prilagodba teksta ▼
KONTRAST
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

"Gledajte, moram ispeći pekmez od šljiva i došao sam po četiri kile šećera, a meni žena kaže - ne može, dozvoljene su samo dvije. Rekao sam joj, slušaj, ja nosim četiri, a ti ih kucaj kako god znaš i umiješ", ispričao nam je u telefonskom razgovoru.

Mi smo odmah nakon toga išli provjeriti vrijedi li to u svim Bosovim trgovinama i brzo dobili potvrdu informacije. Naime, nazvali smo jednu trgovinu u kojoj nam je prodavačica potvrdila kako je na šećer uveden limit.

"Možete uzeti maksimalno dvije kile. Ne znam što da vam kažem, možete obići više trgovina ako vam baš treba", rekla nam je i potvrdila da je to uvedeno nakon što je cijena šećera ograničena.

Čitatelj koji je nas nazvao ogorčen je postupkom trgovine Boso te moli da ispitamo je li uvođenje restrikcija također preporuka Vlade ili je to u ovom slučaju odredila sama trgovina?

"Ja imam registriran OPG i imam tri hektara šipka kojeg ću uskoro brati i od njega raditi pekmez. Pa gdje da kupim šećer? Ok, obići ću autom, ali Boso je jedina trgovina u našem mjestu i to će biti veliki problem svima onima koji su teže pokretni ili nemaju vozilo", požalio nam se.

Jutarnji je kontaktirao vlasnika Bosa, Bosiljka Stanića koji nam je potvrdio kako je uvedeno ograničenje.

"Mi na šećeru trenutno gubimo kunu i 50 lipa po kilogramu u odnosu na nabavnu cijenu. Ograničenje smo uveli kako bismo spriječili udar potrošača, a za dalje ćemo vidjeti. Mislim da to neće biti problem za obične potrošače već za vinare, slastičare i ostale koji trebaju veću količinu šećera", kazao je Stanić za Jutarnji.

Podsjetimo, Vlada je prije dva dana ograničila cijene devet namirnica, među kojima je i šećer koji sada ne smije prelaziti cijenu od 7.99 za kilogram. Brojni stručnjaci odmah su počeli upozoravati kako će odluka dovesti do redukcija, ali i nestašica proizvoda s limitiranim cijenama iako je premijer Plenković tvrdio kako su se "s trgovcima dogovorili".

(Izvor: Jutarnji.hr)


Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.