SB Online
Promjena teme
Prijava
Pretraži SB Online

Plenković u Sl. Brodu: ʺOvo je najvažnija politička utakmica drugog kruga u Brodsko-posavskoj županijiʺ

SB Online | Plenković u Sl. Brodu: ʺOvo je najvažnija politička utakmica drugog kruga u Brodsko-posavskoj županijiʺ SB Online | Plenković u Sl. Brodu: ʺOvo je najvažnija politička utakmica drugog kruga u Brodsko-posavskoj županijiʺ

PRIJE 3 GODINE
TEKST: Igor Safundžić

Prilagodba teksta ▼
KONTRAST
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

Danas je u Slavonskom Brodu bio predsjednik Vlade RH i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković kako bi dao podršku kandidatima koji su ušli u drugi krug Lokalnih izbora na području Brodsko-posavske županije. Prije svega snažnu potporu dao je i kandidatu HDZ-a za gradonačelnika Slavonskog Broda Draganu Jeliću. Uz Plenkovića nazočni su bili i ministar Medved, ministar Butković, saborski zastupnik Katičić.

 Saborski zastupnik i predsjednik HDZ-a Brodsko-posavske županije Pero Čosić:

„ Kao što znate izbori su bili prije pet dana, mi u HDZ-u u Brodsko-posavskoj županiji smo zadovoljni s rezultatima. Naš župan pouzdani, provjereni i popularni ovdje u Brodsko-posavskoj županiji dobio je novi mandat da upravlja našom županijom. Naša lista HDZ/HSP/HKS dobila je većinu u Skupštini. Ovom prilikom čestitam svima i zahvaljujem se svim građanima koji su podržali naše kandidate. Imamo pobjedu u 12 općina gdje su naši načelnici imamo dvije općine gdje smo s partnerima pobijedili. U Slavonskom Brodu za desetak dana čekaju nas izbori, gdje ćemo dobiti našeg gradonačelnika, gradonačelnika iz naših redova, Dragana Jelića. Mišljenja sam da brži, bolji, kompetentniji čovjek može donijeti pobjedu u Slavonskom Brodu, kojeg građani našega grada zaslužuju. Slavonski Brod može i mora bolje“Dragan Jelić kandidat za gradonačelnika Slavonskog Broda:

„ Ponovo bi se htio zahvaliti gospodinu Plenkoviću što je drugi puta došao u Slavonski Brod došao podržati mene i ostale kandidate koji su ušli u drugi krug. Dvaput smo ga zvali dvaput je došao. To vam govorim samo iz jednog razloga. Znate li koliko je gradonačelnik Duspara zvao premjera Plenkovića na konstruktivni razgovor o problemima u slavonskom Brodu? Niti jednom. Znate li koliko je puta gradonačelnik bio u Zagrebu kod resornih ministara, državnih tajnika, pomoćnika ili direktora državnih firmi? Skoro niti jednom. To vam pokazuje u kojem smjeru naš grad ide, to vam pokazuje da su ovi izbori svojevrstan referendum. Referendum između dvije opcije. Opcije koja trenutno vlada Slavonskim Brodom 16 godina, opcija pod kojom grad nažalost stagnira, ne napreduje naročito u gospodarskom smislu, koja radi svađalačku politiku, nema suradnje ni sa županijskom vlašću niti sa državnom vlašću. Druga opcija na kojem sam čelu ja sa svojim kolegama, gdje grad mislimo povesti brže i bolje prvenstveno gledajući gospodarstvo. Da brinemo o svim segmentima društva naravno da brinemo o onima najranjivijima, i na kraju da Gradska uprava bude otvorena za sve. Zato vas molim da 30.05 izađete na izbore jer se pokazalo da sve opcije koje su na neki način imale slične programe kao mi, i govorili kako grad ne ide u dobrom smjeru osvojile su više glasova od Mirka Duspare. To pokazuje da građanke i građani Slavonskog Broda žele promjenu. Ja sam uvjeren da će to pokazati 30.05. Zato izađite na izbore i glasajmo za brži i bolji Slavonski Brod“.Predsjednik HDZ-a i predsjednik Vlade RH Andrej Plenković:

„ Danas smo ponovo u Slavonskom Brodu. Prije svega došli smo ovdje cijelo vodstvo stranke čestitati uspjehu HDZ-a na izborima u prvom krugu. Sjajan rezultat ostvario je naš župan Danijel Marušić četvrti mandat za redom. Mi ćemo partnerski raditi s njim kao i do sada na poboljšanju svih aspekata života ovdje u Brodsko-posavskoj županiji. četvrti mandat za redom. Mi ćemo partnerski raditi s njim kao i do sada na poboljšanju svih aspekata života ovdje u Brodsko-posavskoj županiji. Drago mi je da mogu čestitati svim pobjednicima u prvom krugu na razini općina. Pokazalo se da ovdje na razini općina HDZ iznimno snažan, ostvaruje jako dobre rezultate. Petero naših kolega kreće u utakmicu za općinske načelnike u drugom krugu. Oriovac, Oprisavci, Klakar, Bukovlju i Bebrini, uvjeren sam da će i oni dobiti povjerenje. Posebno mi je drago da mogu ovdje podržati Dragana Jelića u utakmici za gradonačelnika Slavonskog Broda, najvažnije političke utakmice drugoga kruga ovdje u Brodsko-posavskoj županiji. Čuli ste njegov program čuli ste njegovu želju da svojim idejama svojim projektima promjeni Slavonski Brod na bolje a mi ćemo mu u tom procesu pomoć. Dado se dokazao proteklih godina na razini vlade kao Državni tajnik, da je tu stekao izvrstan profil. Budući da je iz Broda svi ga znaju i znaju vrijednosti iza kojih stoji. Imat će potporu u daljnjem restrukturiranju Đure Đakovića, imat će potporu za izgradnju škole Milan Amruš za djecu s posebnim potporama, imat će potporu za izgradnju Luke Brod, imat će potporu u brizi o Hrvatskim braniteljima, imat će potporu u regionalnom razvoju, imat će potporu u izgradnji infrastrukture, zaštiti okoliša, poljoprivredi i gospodarstvu.  Pozivam birače da izađu na izbore i  podrže Dadu Jelića za Gradonačelnika Slavonskog Broda“.

FOTO)

Župan Brodsko-posavske županije Danijel Marušić:

„ Čast je i obveza biti župan. Hvala svim biračima koji su izašli na birališta, hvala svima onima koji su dali glas meni i HDZ-u. Hvala predsjedniku Plenkoviću na podršci, hvala mojim protukandidatima na fer i korektnoj političkoj borbi. Ja ću svojim radom zajedno sa svojim suradnicima opravdati povjerenje koje nam je ukazano. Pozivam sve birače da u drugom krugu daju glas Dadi Draganu Jeliću za gradonačelniku. Vjerujem da će glasaći prepoznati kvalitetu našeg kandidata za gradonačelnika i vjerujem u njegovu pobjedu“.

 Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Vezane teme: