SB Online
Promjena teme
Prijava
Pretraži SB Online

Ovo je lista najgorih hrvatskih jela, a većina ih je iz Slavonije

PRIJE 3 MJESECA
TEKST: osijekexpress.com

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prilagodba teksta
KONTRAST
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED
SB Online | Ovo je lista najgorih hrvatskih jela, a većina ih je iz Slavonije SB Online | Ovo je lista najgorih hrvatskih jela, a većina ih je iz Slavonije

PRIJE 3 MJESECA
TEKST: osijekexpress.com

Prilagodba teksta ▼
KONTRAST
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

TasteAtlas, popularni portal i vodič za lokalnu hranu diljem svijeta, objavio je listu najgorih 10 jela u Hrvatskoj. Hm. Vaš autor sa svojih 110 kilograma takvo još nije sreo, al’ ‘ajde. Ono što je ‘najgore’, od tih 10, barem 4,5 možemo pripisati našem kraju, Slavoniji i Baranji. Istina, pripremaju to i u drugim krajevima zemlje, ali nekako će te se ‘osjetiti prozvanim’ kada pročitate. Dakle, najgorih 10 je…

‘Švargl’ je na prvom mjestu, vrsta tlačenice od svinjske glave, srca, jezika, kože i obraza. Sve se to skuha i puni, uz začine, u svinjski želudac ili crijevo, kuha i preša. Odmah na drugom mjestu je ‘Kruha, masti i paprike’, što je, da se razumijemo, specijalitet.

Slijede na listi ‘stonska torta’, zatim ‘istarska supa’, a na petom mjestu opet Slavonija i Baranja, ‘krvavice’, kobasice od svinjske krvi, kože, iznutrica, riže i različitih vrsta brašna.

‘Neretvanski brudet’ je na šestom mjestu, za njim ‘imotska torta’, a onda na osmom mjestu onih ‘pola boda’, odnosno i nama Slavoncima i Baranjcima omiljeni ‘gemišt’, kako god ga još zvali, ‘deci-deci’, uglavnom piće od bijelog vina i mineralne vode.

A onda, na devetom mjestu, jedno od omljenih osječkih jela, ‘granatir’, odnosno jelo od tjestenine, luka, krumpira i mljevene paprike. Mljac! Na zadnjem, desetom mjestu je ‘mandulat’.

izvor: Osijek ExpressOcijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.