SB Online

Ostao bez 13.000,00 eura, a nepoznata osoba tražila da i dalje uplaćuje novac

PRIJE 2 MJESECA
TEKST: D. Krstanović / PU brodsko-posavska
FOTO: Ilustracija

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

SB Online | Ostao bez 13.000,00 eura, a nepoznata osoba tražila da i dalje uplaćuje novac SB Online | Ostao bez 13.000,00 eura, a nepoznata osoba tražila da i dalje uplaćuje novac

PRIJE 2 MJESECA
TEKST: D. Krstanović / PU brodsko-posavska
FOTO: Ilustracija

U Policijskoj upravi brodsko-posavskoj zaprimljena je prijava u vezi počinjenog kaznenog djela Računalne prijevare.

Naime, 62-godišnjak sa područja u nadležnosti rada Policijske postaje Nova Gradiška je tijekom rujna u više navrata putem društvenih mreža kontaktirao sa nepoznatom osobom koja mu se predstavila kao zaposlenik inozemne brokerske kuće. Neznanac je oštećenog uvjerio da će, ako uloži novac u trgovinu na određenoj trgovinskoj platformi, ostvariti znatnu dobit te će mu se s vremenom povećati novčana investicija. Oštećeni 62-godišnjak je povjerovao neznancu i po njegovim uputama u nekoliko navrata uplatio iznos iznad 13.000,00 eura, ovlastivši navedenu nepoznatu osobu da za njega ulaže novčana sredstva u trgovinu naftom i kriptovalutama. Nepoznata osoba je također lažno uvjerila 62-godišnjaka da je njegova zarada porasla na iznos iznad 150.000,00 eura. Oštećeni je shvatio da je prevaren kada je pokušao podići novac, odnosno nije mu omogućena isplata novca ili bar dijela novca, već je nepoznata osoba tražila da nastavi sa daljnjim uplatama. Oštećeni je o navedenom obavijestio policiju.

Policijski službenici nastavljaju daljnji rad u cilju pronalaska počinitelja kaznenog djela te podnose posebno izvješće Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu.

Građani budite oprezni u vezi investicijskih ulaganja da ne postanete žrtva kaznenog djela

Ukoliko se odlučite za način trgovanja koji uključuje unosne investicijske mogućnosti, prije svega se dobro informirajte o rizicima te koristite provjerena i registrirana investicijska društva.

Ne nasjedajte lako na brzu dobit i sigurnost investicije, te aspekt žurbe da je ponuda dostupna samo vama u kratkom vremenu, a prije uplate zatražite nepristrani financijski savjet.

Budite sumnjičavi, zaštitite se i saznajte više o računalnim prijevarama Internet prijevare, te također pogledajte savjete na informativnom letku.

Skrivio prometnu nesreću s 2,06 promila, pa završio u policiji na otriježnjenju

U Slavonskom Brodu, u Osječkoj ulici, jučer (27. rujna), oko 16.45 sati, dogodila se prometna nesreća koju je prouzrokovao alkoholizirani (s 2,06 promila) 34-godišnjak. Policijski službenici su očevidom utvrdili da se, 34-godišnjak upravljajući osobnim automobilom nije kretao obilježenom prometnom trakom uz desni rub kolnika, već je prešao na travnato šljunčanu površinu i prednjim dijelom automobila udario u prometni znak. Vozač kod sebe nije imao važeću vozačku dozvolu. U ovoj prometnoj nesreći nije bilo ozlijeđenih osoba. Alkotestom je u organizmu vozača očitana koncentracija alkohola od 2,06 promila te je isti priveden u policijsku postaju i zadržan na otriježnjenju. Policijski službenici protiv 34-godišnjaka podnose prekršajne naloge zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

 
 Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.