SB Online
Promjena teme
Prijava
Pretraži SB Online

Oriovčanin Robert Zulić brončani na Prvenstvu Hrvatske u atletici

PRIJE 1 MJESEC
TEKST: SBOnline

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prilagodba teksta
KONTRAST
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED
SB Online | Oriovčanin Robert Zulić brončani na Prvenstvu Hrvatske u atletici SB Online | Oriovčanin Robert Zulić brončani na Prvenstvu Hrvatske u atletici

PRIJE 1 MJESEC
TEKST: SBOnline

Prilagodba teksta ▼
KONTRAST
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

Sportski atletski vikend je iza nas, a sjajne vijesti nam dolaze iz Ultramaraton kluba Mazator.

Na prvu pomisao, ime kluba asocira na velike trkačke discipline, ali to nije tako. Mazatori isto tako razvijaju i stadionsku atletiku, a proteklog vikenda su osvojili prvu medalju na Prvenstvima Hrvatske iz atletike na stadionskom natjecanjima.

Dugo godina se nije pisalo o sprinterskom rezultatu, a ovdje je riječ upravo o disciplini 60m na kojoj je nastupio Robert Zulić koji je osvojio brončanu medalju i svojim rezultatom i nastupom ostvario treću kategoriju vrhunskog sportaša.

Zanimljiva činjenica je Robertov nastup bez rezultatske norme, čime je mnoge ostavio bez daha, a novo pravilo Hrvatskog atletskog saveza je potvrdilo da treba dati priliku i ‘’malim’’ klubovima da se bore za medalje, što je ovim slučajem iskorištenom broncom. Svjestan svoje snage i sposobnosti, Robert je morao odraditi kvalifikacije gdje samo pobjednik prolazi dalje, te dva najbolja rezultata iz četiri kvalifikacijske skupine. 

Robert je svojih prvih 60m istrčao za 6.98sek, te tim rezultatom ostvario i 3.kategoriju vrhunskog sportaša, a ujedno i plasman u finale jer je to bilo treće najbolje vrijeme od svih natjecatelja, ali i kao drugo najbolje ako ne ubrojimo pobjednike skupina.

U finalu je osvojio fantastično treće mjesto s vremenom 7.00sek, gdje je za 5 tisućinki pobjednio četvrto plasiranog natjecatelja te time osvojio brončanu medalju na Prvenstvo Hrvatske u dvorani u disciplini 60m.

Filmski je ovo scenarij, a jednako tako i velika vijest za slavonskobrodsku atletiku koja već godinama nije imala sjajnog sprintera na kratkim prugama i pritom osvajača medalja.

Rezultate dramatičnog natjecanja možete pronaći na linku.

Robertu želimo još puno uspjeha i neka mu ostatak sezone bude na tragu početka 2024. godine.

 
 Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.