SB Online
Promjena teme
Prijava
Pretraži SB Online

Oprema za novorođenčad uručena u pet brodskih obitelji

SB Online | Oprema za novorođenčad uručena u pet brodskih obitelji SB Online | Oprema za novorođenčad uručena u pet brodskih obitelji

PRIJE 10 MJESECI
TEKST: Grad Slavonski Brod
FOTO: Grad Slavonski Brod

Prilagodba teksta ▼
KONTRAST
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

Oprema za novorođenčad ukupne vrijednosti 690,16 eura, a koja uključuje krevetić, higijenske, kozmetičke, tekstilne proizvode te igračke namijenjene novorođenačkoj dobi, danas je uručena u pet brodskih obitelji. Riječ je o nastavku provedbe popularne mjere koju je Grad Slavonski Brod uveo prvi u Republici Hrvatskoj dok je za one obitelji koje već posjeduju dio opreme ili ju ne žele, osigurana novčana pomoć u iznosu od 132,72 eura kako bi nadopunili ono što im nedostaje za novorođenče. Osim navedenog, roditelji ostvaruju pravo i na jednokratne novčane naknade u iznosu od 464,80 eura za prvo dijete, 597,60 eura za drugo dijete te 796,81 eura za treće i svako sljedeće dijete. Svako dijete rođeno u tekućoj godini ostvaruje i pravo na božićnicu u iznosu od 100 eura. Opremu je obiteljima danas uručila zamjenica gradonačelnika Marina Martić Puača.

Uvjete i zahtjev za ostvarenje prava na pomoć za nabavu opreme za prvorođeno dijete kao i zahtjev za jednokratnu novčanu naknadu možete pronaći na danim poveznicama.

Jednokratna novčana naknada

Svi budući roditelji koji imaju pravo na ovu gradsku pronatalitetnu mjeru, a koji to pravo još uvijek nisu iskoristili, moraju predati zahtjev najmanje mjesec dana prije očekivanog termina poroda u kojem se moraju izjasniti koji oblik pomoći za dijete žele iskoristiti.

Ispunjene obrasce zahtjeva, te svu ostalu potrebnu dokumentaciju potrebno je skenirati i dostaviti na e-mail: naknade@slavonski-brod.hr.

Za sve dodatne informacije možete nazvati broj telefona Gradske uprave: 035 217-029.

Izvor:www.slavonski-brod.hr


Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Vezane teme: