Održana završna konferencija za projekt „Vidim, čujem, osjećam umjetnost“

FOTO: Grad Slavonski Brod

7.2.2023. | 20:10 | Grad Slavonski Brod
IZVOR: Grad Slavonski Brod
Pregleda: 400

Danas je u Galeriji Ružić održana završna konferencija europskog projekta „Vidim, čujem, osjećam umjetnost“. Svrha ovog projekta bila je povećati socijalnu uključenost za slijepe, slabovidne, gluhe i nagluhe osobe s urbanog područja Slavonskog Broda kako bi se povećala kvaliteta života osoba s invaliditetom. Projekt se provodio dvije godine, a uz Galeriju umjetnina Grada Slavonskog Broda koja je korisnik projekta, projektni partneri su Grad Slavonski Brod, Dječje kazalište „Ivana Brlić-Mažuranić“, Udruga gluhih i nagluhih Brodsko-posavske županije i Udruga slijepih Brodsko-posavske županije. Kroz prilagođene kulturne i umjetničke sadržaje željelo se poboljšati sudjelovanje i integracija 40 osoba s invaliditetom na području Slavonskog Broda. U sklopu ovog projekta izrađen je muzejski interaktivni vodič za slabovidne osobe, postavljena je nova rasvjeta u Galeriji Ružić koja je prilagođena također osobama s teškoćama vida, cijeli stalni postav također je prilagođen osobama s invaliditetom.

Nadalje, tijekom dvije godine održavale su se brojne radionice, a u sklopu ovog projekta snimljen je i dokumentarni film  „Sve je počelo s rukama“ koji se prikazao na završnoj konferenciji. Projekt je u potpunosti financiran sredstvima Europske unije u iznosu od 196.699,60 eura (1.481.148,00 kuna).

Na završnoj konferenciji Europskog projekta „Vidim, čujem, osjećam umjetnost“ u Galeriji Ružić, sudjelovala je zamjenica gradonačelnika Marina Martić Puača.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Trebaju li maturanti održati tradicionalnu norijadu i ove godine?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na SB Online portalu jer:
više od 130.000 korisnika mjesečno
više od 500.000 otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI